Altaposten

Droppet prisfesten

-

Det er ikke alle som synes Black Friday er en god ide. Blant de som droppet å bli med på det hele var Juhls i Kautokeino. Daglig leder Sunniva Juhls tok et aldri så lite oppgjør med forbrukerp­resset på Facebook.

– Jeg tror ikke folk forventer at vi skal vaere med på dette heller. Reaksjonen­e på Facebook har så langt vaert utelukkend­e positive, sa Sunniva til Altaposten i helga.

Hun tror imidlertid folk savner at noen sier ifra. Det handler litt om det forbrukerp­resset som også følger med Black Friday.

– Jeg kan kan forstå at folk handler hvis det er noe man virkelig trenger. Men ikke at man kjøper bare for å kjøpe, sier hun.

Hun mener vi alle må tenke oss litt om når vi er ute å handler. Innstillin­ga om at man skal kjøpe noe billig for så å kaste det etter kort tids bruk, er verken baerekraft­ig eller fornuftig. – Kjøper man kvalitet, noe som varer og er holdbart, kan man ta dette fram igjen og igjen. Håper folk kan begynne å tenke slik. Å kjøpe få, men gode ting som varer, forklarer Sunniva.

– Og vi må støtte det lokale naeringsli­vet, ellers er vi selv med på å la bygdene dø ut, sier hun.

Sunniva sier at i Juhls’ butikker selges de samme produktene som alle andre dager i året – til riktige pris.

– Vi vil levere god kvalitet. Vi arbeider for å produsere baerekraft­ig, lokalt og skape arbeidspla­sser. Vi tar vare på håndverket og bevarer yrkesstolt­heten, sier hun.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway