Altaposten

– Vi klarer oss uten hytta

-

Regjeringe­n vedtok torsdag å forby overnattin­g på fritidseie­ndom i annen kommune enn hjemkommun­en. Men flere ordførere og rådmenn ber folk å også droppe hytteturen selv om hytta ligger i egen kommune.

– Vi anmoder folk til å tenke nøye gjennom hvorvidt det er et nødvendig behov å dra på hytta i egen bostedskom­mune, og da saerlig dersom den ligger utenfor allfarvei. Man kan ved skade eller sykdom på hytta risikere at det ikke er tilgjengel­ige redningstj­enester som kan bistå, skrev ordførerne i Vest-finnmark Rådet torsdag.

Alta-rådmann Bjørn-atle Hansen støtter dette.

– Oppfordrin­gen vår er: Hold deg hjemme uansett. Det er en risiko om folk drar på fritidsrei­ser ut av kommunen, og må i karantene når man kommer hjem. Videre er det en risiko om folk begynner å dra til eksempelvi­s Korsfjord/lerresfjor­d eller Langfjord, og blir sittende isolert på hytta her. Vi har ikke et hjelpeappa­rat nå som kan bistå folk rundt omkring på hytter i kommunen.

– Jeg har ikke hjemmel til å nekte noen å dra på hytta, men oppfordrer innstendig: hold dere hjemme!

Dette gjelder saerlig for helseperso­nell.

– Det er helseperso­nell vi kommer til å få manko på. Da kan vi ikke ha personell sittende fast på hytta grunnet uvaer eller skred.

Rådmannen legger til at han for egen del legger vekk en årelang tradisjon.

– Dette er første gang jeg ikke drar på hytta i disse tider. Men det er krise nå. Det må alle forholde seg til. Vi klarer oss uten hytta nå.

 ??  ?? Rådmann Bjørn-atle Hansen.
Rådmann Bjørn-atle Hansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway