Altaposten

12 piloter i karantene

- Av Lill Vivian Hansen lill.hansen@altaposten.no

– Vi arbeider kontinuerl­ig med å sikre driften av ambulansef­lyene, sier driftslede­r i Babcock, Hilde Sjurelv.

Tirsdag denne uken var fem babcock-piloter i karantene, torsdag var det 12. Selskapet jobber kontinuerl­ig for å sikre driften.

– Vi har daglige korona-møter hver morgen med representa­nter fra alle deler av organisasj­onen der vi gjør opp status og koordinere­r tiltak, forteller driftslede­r Hilde Sjurelv.

Ekstrem situasjon

Babcock opplyste tidligere denne uka at selskapet ikke har noen med påvist smitte så langt, men slik sykdommen utvikler seg, var det kun et tidsspørsm­ål før tjenesten rammes.

– Vi følger strengt helsemyndi­ghetenes anbefaling­er. I tillegg har vi innført strenge rutiner for våre medarbeide­re, og driften av basene, sier hun.

Hun minner om at dette er en ekstrem situasjon som ingen av oss har opplevd før, og som endrer seg nesten time for time.

– Vi har derfor ingen fasit å gå etter og jobber kontinuerl­ig med å finne løsninger.

Skjermer operativt personell

Hovedprior­iteten ligger i å skjerme operativt personell, altså piloter og teknikere. Selskapet innførte tidlig strenge reiserestr­iksjoner og hygienetil­tak for å hindre smitte. – Vi har i dag 12 piloter i karantene og utilgjenge­lig for tjenesten, i henhold til retningsli­njene fra helsemyndi­ghetene, sier Sjurelv.

Alle medarbeide­re som har mistenke om sykdom går automatisk i karantene i påvente av testresult­at og flyene desinfiser­es jevnlig, og hver gang det er mistanke om at noen ombord har vaert smittet. – Vi har hatt noen utfordring­er med å få piloter frem til basene på grunn av redusert kapasitet for rutefly. Vi følger denne utviklinge­n nøye, og vurderer løpende behov for tiltak, sier Sjurelv.

 ??  ?? Hilde Sjurelv mener det er et tidsspørsm­ål før tjenesten rammes av korona-situasjone­n.
Hilde Sjurelv mener det er et tidsspørsm­ål før tjenesten rammes av korona-situasjone­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway