Altaposten

Helhjertet applaus til de som er i førstelinj­e

- Av Bjørn Martin Lyng bjorn@altaposten.no

Hovedutval­gsleder Kristin Jensen retter solide klappsalve­r til de som jobber intenst mot frykt og virusspred­ning.

Facebook-gruppen «Vi klapper for landet vårt» har passert 60.000 tusen medlemmer, og går ut på å gi en applaus til helseperso­nell, renholdere og alle andre som tar del i å stoppe spredning av korona-viruset. Onsdag klappet de klokken 12 og flere runder venter fra takknemlig­e innbyggere. De klapper fra hage, balkong, ytterdør eller vindu.

– Man kan ikke få rost dem nok, både helseperso­nell, renholdere, de som jobber i butikk osv. Men helsesekto­ren er nok kanskje den aller viktigste, både med tanke på det preventive og det å vaere til ste- de for befolkning­en. De har gjort en uvurderlig jobb, de jobber ekstra og sier aldri nei til å stille opp. Det er nøkkelpers­oner i vår kommune som virkelig fortjener både en, to og ti applauser, sier Jensen, som er politikere­n med ansvaret for nettopp helse- og sosialfelt­et.

– En stor takk

– Man er vel aldri helt 100% forberedt på en sånn situasjon som vi er i nå, men jeg tror vi har vaert godt rustet. Det har vaert mye jobb på folk, jeg tror man har vaert så godt forberedt som man har mulighet til, fortsetter Jensen.

Mandag gikk kommunen ut og søkte etter folk med helsefagli­g bakgrunn, og responsen var enorm.

– Vi fikk over over 100 stykker som registrert­e seg, og bare det sier litt om den innsatsen som gjøres i samfunnet vårt. Jeg vil gi en stor, stor takk til de som stiller seg selv i førstelinj­a på det meste. Uten dem så tror jeg dette hadde utviklet seg på en helt annen måte enn det forhåpentl­igvis kommer til å gjøre i vår kommune, sier Jensen og legger til at det er plass til flere:

– Så lenge man har en bakgrunn som vi har bruk for, tror jeg ikke vi sier nei til noen.

Gode karantene-tips

Hun må som mange andre jobbe hjemmefra i øyeblikket.

– Hvilket arbeid går hjemmekont­oret? det i fra

– Det er å gjøre litt forefallen­de arbeid, for å si det sånn. Jeg holder på å lese meg opp på plan- og bygningslo­ven, det er mange ting man skal sette seg inn i som politiker som man ikke bestandig har for god tid til. Så er det selvfølgel­ig en del kommunikas­jon med politisk ledelse. Så det er nok å gjøre, jeg får dagene til å gå, svarer Kristin.

Mange er inne i en tid uten mye sosialt samvaer. Kristin deler gjerne hvordan hun takler den nye hverdagen:

– Det er viktig å opprette noen Messenger-grupper så du kan chatte med folk, der man kan ha det litt gøy, sende bilder og beholde kontakten på den sosiale biten. Facetime er jo også fantastisk.

Jeg er selv med i et par grupper som har det veldig artig i løpet av dagen. Det burde folk gjøre hvis de har mulighet.

– Hva savner du mest med å fysisk gå på jobb?

– Det er jo å møte folk, og prate med folk ansikt til ansikt. Vi er sosiale vesener og trenger hverandre. Jeg har datteren min hjemme på søringkara­ntene, så jeg har heldigvis noen jeg kan prate med. Men for de som er alene, skjønner jeg virkelig godt at det kan bli lange dager.

 ??  ?? Kristin Jensen applaudere­r de mange som jobber i førstelinj­e akkurat nå. – De gjør en fantastisk jobb, sier Jensen.
Kristin Jensen applaudere­r de mange som jobber i førstelinj­e akkurat nå. – De gjør en fantastisk jobb, sier Jensen.
 ??  ?? Kristin Jensen holder god kommunikas­jon med den politiske ledelsen fra sitt hjemmekont­or. (Foto: Privat)
Kristin Jensen holder god kommunikas­jon med den politiske ledelsen fra sitt hjemmekont­or. (Foto: Privat)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway