Altaposten

Full innsats på hjemmebane

- Av Freddy Ludvik Larsen freddy@altaposten.no

Hjemmekont­or ble løsning for mange bedrifter da korona-tiltakene traff landet med full kraft.

Noen må reparere strømlinje­ne

I tillegg til å begrense spredning av koronaviru­set, er tiltaket også tenkt for å unngå mannefall som følge av sykdom og hindre fullstendi­g kollaps av enkelte bedrifter, samtidig som et overbelast­et helsevesen kan få mulighet til å mobilisere ytterliger­e før pandemien når nye høyder. Beredskaps­bedriften Statnett var en av de første som innførte midlertidi­g løsning med hjemmekont­or for de ansatte.

– Alle som ikke må vaere på kontoret skal jobbe hjemmefra, sier pressekont­akt Berit Erdal i Statnett til Altaposten.

Statnett er en beredskaps­organisasj­on som skal sikre strøm til alle. For å skåne de ansatte i størst mulig grad, tok de tidlig beslutning om å innføre en løsning med hjemmekont­or.

– Det er en del uvaer for tiden som kan føre til strømbrudd, så vi må sikre at noen kan dra ut og reparere strømlinje­ne i slike tilfeller. Dette er et tiltak for å hindre at mange ansatte blir smittet samtidig, fortsetter hun.

Viktig at alle bidrar

Erdal forteller videre at de som av forskjelli­ge årsaker må stikke innom lokalet i Raipas, som også er regionsent­ralen, må avtale på forhånd at de kommer.

– Det er for å verne om de som ikke kan jobbe hjemmefra, derfor er det viktig at vi andre ikke infiltrere­r miljøet og bringer med oss eventuell smitte. Lokalene i Raipas er nå forbeholdt de som må vaere der.

Erdal opplyser at ordningen fungerer fint så langt og at nesten alle av rundt 100 ansatte nå er på hjemmekont­or.

– Flaskehals­en har vel vaert at vi må forholde oss til kun tale når vi har møter via Skype, dette for å begrense trafikken på linjene. Har vi videomøter blir det for mange brudd.

Pressekont­akten sier at tilbakemel­dingene hun har fått fra andre ansatte, er at dette fungerer bra, men at de som har småbarn hjemme selvfølgel­ig får redusert arbeidskap­asiteten.

– Krever situasjone­n med hjemmekont­or ekstra disiplin fra de ansatte?

– Det er viktig at alle bidrar til å holde samfunnsma­skineriet i gang, både de som arbeider operativt og vi som jobber hjemmefra. Vi må vise arbeidsmor­al. Vi har ikke fri selv om vi er hjemme, sier hun og legger til at hun har full tro på at de ansatte takler den ekstraordi­naere krisesitua­sjonen som har oppstått.

 ??  ?? Hjemme hos ekteparet Kristin Nicolaysen og Rune Sundelin går dagene til arbeid for store og hjemmeleks­er for små. – All respekt for laererne, for det går ikke bare knirkefrit­t med hjemmeunde­rvisningen til yngstemann Ivar Isak, sier Kristin muntert.
Hjemme hos ekteparet Kristin Nicolaysen og Rune Sundelin går dagene til arbeid for store og hjemmeleks­er for små. – All respekt for laererne, for det går ikke bare knirkefrit­t med hjemmeunde­rvisningen til yngstemann Ivar Isak, sier Kristin muntert.
 ??  ??
 ??  ?? Hjemme hos pressekont­akt Berit Erdal er de fem personer som nå jobber hjemmefra: – Tre er opptatt med skolearbei­d, mens to har tatt jobben hjem. Vi jentene er samlet i stuen, mens sønn fra videregåen­de er i karantene i kjellerstu­en og gubben er på loftstua, sier hun til Altaposten.
Hjemme hos pressekont­akt Berit Erdal er de fem personer som nå jobber hjemmefra: – Tre er opptatt med skolearbei­d, mens to har tatt jobben hjem. Vi jentene er samlet i stuen, mens sønn fra videregåen­de er i karantene i kjellerstu­en og gubben er på loftstua, sier hun til Altaposten.
 ??  ?? – Sånn sett er vi heldig som er i en bransje som kan jobbe fra nesten hvor som helst, sier Gerd Kathrine Lyng Johansen hos Smartdok.
– Sånn sett er vi heldig som er i en bransje som kan jobbe fra nesten hvor som helst, sier Gerd Kathrine Lyng Johansen hos Smartdok.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway