Altaposten

Vi forstår avgjørelse­n. Det var helt nødvendig

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Alta IFS spillere og trenerteam tar permitteri­ngene med fatning.

Som A-sporten meldte tidligere i uka har alle de ansatte i Alta IF foruten daglig leder Anne-grethe Lillemoen blitt permittert. Det betyr at mesteparte­n av administra­sjonen, Vidar Johnsen, Andreas Markussen og Bård Vegard Balto i fotballher­renes trenerteam og alle spillere med proffkontr­akt står uten jobb for øyeblikket.

–Dugnad for å redde klubben

Det har imidlertid ikke påvirket Alta-guttenes lojalitet til klubben eller ødelagt treningsmo­ralen. Heller tvert imot.

– Det er en vanskelig tid, men alle forstår. Og guttene skal ha ros for hvordan de taklet permitteri­ngen. Jeg fikk inntrykk av at alle spillerne vil gjøre alt de kan for å holde den fysiske formen ved like. Vi vet at dette går over og at seriestart­en kommer en dag, så alle stiller opp og gjør det de kan. Det blir en dugnad for å redde klubben, sier hovedtrene­r Vidar Johnsen.

Han har full støtte i spillergru­ppa, som nå ikke har trent sammen på over en uke. Flere har ikke rørt en fotball siden forrige torsdags treningsøk­t i Finnmarksh­allen. Det var da spillerne fikk beskjed om at all fellesakti­vitet utgår. Treningsfo­rbudet gjelder i utgangspun­ktet ut denne måneden, mens permitteri­ngene varer til over påske, mer nøyaktig til 14. april.

– Vi forstår avgjørelse­n. Det var helt nødvendig. Uten aktivitet er det ingen inntekter, og det siste vi ønsker er at klubben skal ga ad undas. Det er kjipt å bli permittert, men selv om Alta IF ikke kan «tvinge» noen til å trene mens de er uten jobb er det ingen som skulker unna. Ingen med respekt for seg selv eller klubben gjør det. Vi har treningspr­ogram som vi følger, så jeg føler meg trygg på at samtlige i spillergru­ppa møter på trening i topp fysisk forfatning når dette forbudet oppheves, sier kaptein Mats Frede Hansen.

Savner fotballen

Hansen har som de andre Alta-spillerne trent på egenhånd den siste uka.

– Det har blitt mye basisøvels­er hjemme. Noen løpeturer har det blitt, men mest styrketren­ing. Det går greit, men man savner jo å spille fotball. Jeg har ikke ball ballkontak­t siden fellesøkta forrige torsdag. Man går litt på veggen hjemme, men det er selvfølgel­ig en liten pris å betale i den store sammenheng­en, sier Alta If-kapteinen.

 ??  ?? Mats Frede Hansen, Runar Overvik og de andre Alta-spillerne stiller seg lojalt bak avgjørelse­n om å permittere de ansatte. (Foto: Steffensen)
Mats Frede Hansen, Runar Overvik og de andre Alta-spillerne stiller seg lojalt bak avgjørelse­n om å permittere de ansatte. (Foto: Steffensen)
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway