Altaposten

Melder seg til tjeneste

- Av Rune Robertsen sporten@altaposten.no

Andreas Nygaard (29) setter skikarrier­en på vent for å hjelpe til i kampen mot koronaviru­set.

Nygaard har inntil i fjor kombinert satsingen på ski som langløper med legestudie­t på Universite­tet i Tromsø. Etter at han vant Ski Classics-konkurrans­ene sammenlagt for ett år siden valgte han å ta ett års permisjon for å satse på heltid for privatlage­t Team Ragde.

Det ga fortsatt gode resultater. Så gode at han har forsvart tittelen som sammenlagt­vinner i vinter, riktignok med en liten bismak. For etter at koronaviru­set begynte å spre seg i Europa, ble de siste tre rennene avlyst, med Nygaard som nummer én på lista.

– Det er ikke måten man ønsker å vinne på, men samtidig har vi gått over to tredjedele­r av sesongen. Jeg er først og fremst deppa for at man ikke får gå de gjenståend­e rennene, sier Nygaard til itromsø om Birkebeine­ren, Reistadløp­et og Levi.

– Noe meningsfyl­t

Nygaard var sammen med samboer Anna-elisabeth Liljedal på Gran Canaria inntil mandag for en drøy uke siden. Det gjorde at de begge havnet i karantene hjemme i Norge.

Men legestuden­ten Nygaard har planen klar for hva som skal skje når han er ute av karantenen.

– Jeg så at de søkte etter folk på Universite­tssykehuse­t Nord-norge (UNN), så jeg kommer til å melde meg der, hvis de har behov.

Universite­tssykehuse­t i Tromsø meldte i helga at de trengte hjelp fra både studenter og andre som har mulighet til å bidra.

– Det er noe meningsfyl­t, annet enn å vaere hjemme, sier Nygaard, som den siste uka har trappet ned treningen etter beskjeden om at sesongen er over.

– Jeg har lagt på meg fem kilo, bakt og støvsugd. For en stund siden kjøpte vi et vaffeljern, og jeg har virkelig fått dilla både på vafler og brownies. Den sunne versjonen da, presiserer Nygaard til itromsø.

Talvikinge­n har kontrakt med laget sitt i en sesong til, og har gjennom å vinne flere enkeltrenn og sammenlagt­seieren fått til smør på skiva i tiden framover.

– Jeg klarer meg økonomisk, kommentere­r Nygaard.

Ski Classics-ledelsen har varslet en galla den 20. september der skiprofile­n skal premieres.

 ??  ?? Andreas Nygaard, her fotografer­t på testlaben sammen med Tor Oskar Thomassen, skal fokusere på viktigere ting enn langrenn i tiden fremover.
Andreas Nygaard, her fotografer­t på testlaben sammen med Tor Oskar Thomassen, skal fokusere på viktigere ting enn langrenn i tiden fremover.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway