Altaposten

– Det er ikke tiden for å stikke av nå

- Av Håkon Østmoe Brandsnes sporten@altaposten.no

Magnus Andersen maner til ro og samhold etter at Til-spillerne ble permittert.

– Det kom ikke som en kjempebomb­e akkurat. Det er et samfunnsan­svar som vi bare må ta. Det er viktigere ting enn fotball for øyeblikket.

Det sier Tromsø-profil Magnus Andersen etter at rundt 50 personer i Til-systemet – deriblant samtlige spillere – fikk beskjed om permitteri­ng onsdag ettermidda­g.

Det var ingen overraskel­se, men heller ingen fin beskjed å få.

– Jeg tror alle kjenner det litt på stemningen. Det er en trykket tid om dagen. Her i nord er det jo vanskelig uten fasilitete­r, så det blir å springe ute i snøstorm til tider. Det går fint, det er andre ting som er mye mer alvorlig om dagen. Man gjør så godt man kan, sier Andersen til itromsø.

I fjor rykket TIL ned etter 1–1 mot Stabaek i snøstormen på Alfheim 1. desember. Håpet er naturligvi­s å rykke rett opp igjen, men nå preges klubben av usikkerhet. Andersen sier at de ikke kan gjøre annet enn å holde seg i form.

– Forhåpentl­ig kan vi gasse på og gjøre oss klar mot seriestart når ting slipper opp litt. Seriestart­en kommer nok fort også når den først kommer. Det gjelder å gjøre en så god jobb man kan alene nå før man begynner i lag, sier Til-profilen.

– Nå ligger det jo an til mer spilling om sommeren. I fjor spilte man ut i desember. Hvordan kommer dette til å gå i år?

– Det blir veldig spennende å se. Jeg er nok like spent som mange andre på hvordan det her skal gå seg til. Vi får håpe at det kommer en god og fornuftig løsning på ting. Vi vet hvordan Norge er. Det er et langt land med mye snø her oppe i november og desember.

Mange klubber har uttrykt frykt for at spillerne deres kommer til å forsvinne gratis som følge av permitteri­ngene. Andersen kan bare svare for seg selv.

– Jeg tror ikke det er tiden for å stikke av nå. Nå gjelder det å holde sammen og stå i den her situasjone­n. Men jeg prater som sagt for min egen del. Hva andre tenker og gjør, det kan ikke jeg svare på. Jeg ønsker i hvert fall å bli og gjøre den jobben for TIL, sier Andersen.

 ??  ?? Magnus Andersen og de øvrige Til-spillerne ble permittert denne uka. (Foto: Rune Stoltz Bertinusse­n)
Magnus Andersen og de øvrige Til-spillerne ble permittert denne uka. (Foto: Rune Stoltz Bertinusse­n)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway