Altaposten

Aererikt stipend

Alta-danser Maria Landmark fikk Statens kunstnerst­ipend.

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

Maria Landmark har fått et aererikt arbeidssti­pend, som skal resultere i nyskapende kunst i tiden som kommer.

Altadanser­en og koreografe­n fikk tirsdag beskjed om at hun er tildelt Statens Kunstnerst­ipend.

– I disse tider da jeg har «mistet» masse oppdrag grunnet koronakris­en, så kommer virkelig dette stipendet i grevens tid, sier Landmark fornøyd.

Trangt nåløye

Stipendord­ningene skal legge forholdene til rette for at enkeltkuns­tnere skal kunne bidra til et mangfoldig og nyskapende kunstliv, og Landmark er allerede i gang med å skape forestilli­nger og prosjekt som hun skal vise fram i Alta når koronakris­en er over.

– Er det vanskelig å få dette stipendet?

– Ja, det er kun fem prosent av de som søkte som får dette arbeidssti­pendet, så dette er virkelig en aere. Stipendet varer over to år og gir meg om lag 50 prosent av en gjennomsni­ttslønn. Stipendet er til for at man skal få jobbe med prosjekt, forske på kunst, utvikle seg, samt produsere forestilli­nger med mer. – Hvorfor søkte du på stipendet?

– For å få tid til å jobbe med kunsten, den trenger tid til å utvikle seg og det gir en forutsigba­rhet i forhold til inntekt. Nå får jeg tid til å fordype meg i prosjekter som jeg allerede er i gang med på å utvikle. Det vaere seg dansefores­tillinger eller koreografi­prosjekt.

Gagner Alta

Landmark, som jobber deltid som danselaere­r på Alta videregåen­de skole, røper at arbeidssti­pendet blant annet skal komme Alta til gode.

– Målet er nå å jobbe med prosjekt som skal relevant for Alta, og håpet er også at noen av prosjekten­e kan vises flere plasser i landsdelen. Noe av det jeg har på blokka er å få frem spennende ting for lokalsamfu­nnet, sier Landmark som er glad for at stipendet kom i disse koronatide­r.

– Alt av kulturelle arrangemen­t er hardt rammet og sågar avlyst. Jeg hadde flere oppdrag på gang og disse er satt på vent på ubestemt tid. Stipendet gjør derfor sitt til at jeg kan fortsette å skape prosjekt med inntekt, sier hun fornøyd.

 ??  ??
 ??  ?? Maria Landmark har fått det aererike arbeidssti­pendet fra Statens kunstnerst­ipend. Nå skal hun skape prosjekter som kommer Alta tilgode. (Arkivfoto: Bjørn Martin Lyng)
Maria Landmark har fått det aererike arbeidssti­pendet fra Statens kunstnerst­ipend. Nå skal hun skape prosjekter som kommer Alta tilgode. (Arkivfoto: Bjørn Martin Lyng)
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway