Altaposten

– Chatten fungerer

Chattekana­len benyttes flittig av unge i Alta.

- Av Hanne Larsen hanne@altaposten.no

I forbindels­e med at samlingsst­edet for unge i Alta, Huset, og alle andre kulturtilb­ud er stengt grunnet koronasitu­asjonen, ble det i forrige uke opprettet en chattekana­l for unge mellom 12 og 25 år.

– Jeg er veldig glad for den kanalen, den har blitt mye brukt, langt mer enn mange hadde trodd faktisk, sier Rikke Raknes, kommualled­er for oppvekst og kultur i Alta kommune.

Bekymret

Hun sier at her kan unge snakke anonymt med voksne om ting de er bekymret for eller tenker på.

– Det kan vaere frykt for at de skal bli syke eller at besteforel­dre skal bli syke og dø. Det kan og vaere at de kjeder seg og trenger noen å prate med, sier Raknes, som sier at det er godt mulig at og unge under 12 benytter kanalen, og at det er helt greit.

Får barnehage

Når det gjelder de aller yngste, bekrefter Raknes at kommunen gjør det de kan for å ivareta sårbare barn i den unntakstil­standen samfunnet er i nå. – De barna som vi vet ikke har godt av å vaere hjemme hele dagen får vaere i barnehage, men dette er vurderinge­r vi gjør fra tilfelle til tilfelle. Barnehagen­e er allerede åpne for barn av foreldre i saerlige viktige yrker for den situasjone­n vi er inne i nå, sier Raknes.

Ringer rundt

Hun sier videre at denne uka ringer alle barnehager rundt til alle foreldre, mens skolene har daglig kontakt med elevene.

– Ellers er det nå viktigere enn noensinne at alle voksne følger ekstra godt med på de barna de vet lever i familier hvor det er vanskelig fra før, sier Raknes.

Helsestasj­onen for barn og unge utfører kontroller og vaksiner som før, mens Ungdommens helsestasj­on er stengt. Her kan unge ta kontakt på telefon 40556601.

 ??  ?? Rikke Raknes, kommunalle­der for oppvekst og kultur, jobber for å gjøre hverdagen til barn og unge så bra som mulig.
Rikke Raknes, kommunalle­der for oppvekst og kultur, jobber for å gjøre hverdagen til barn og unge så bra som mulig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway