Altaposten

Bekymret for ytterdistr­iktene

Nann Jovold-evenmo er bekymret for familie og innbyggere ytterst i Loppa.

-

Hun har derfor sendt en henvendels­e til kommuneove­rlege Olav Gunnar Ballo i Loppa kommune angående beredskape­n ytterst i Loppa kommune. – En ting er beredskap i Øksfjord, men dere har et ansvar for disse ytterst i kommunen også, skriver hun.

– Jeg ønsker en avklaring på hvordan dere planlegger å ta vare på beboerne i Andsnes, Frakkfjord, og på Loppa Øy i denne perioden.

Ballo sier de er opptatt av å nå alle i Loppa kommune, og vil så langt det er mulig ha normale åpningstid­er på legenes utekontor i kommunen.

– Det er ingen områder i Loppa vi ikke kan nå om vi får melding, sier han.

Så langt er han ikke kjent med at noen henvendels­er ikke har blitt fulgt opp av helsetjene­sten i kommunen.

– I Loppa legger vi ikke ned et eneste utekontor. Vi snakker med butikkeier­e i forhold til smittevern­tiltak, og vi kan høre om det har vaert illegal turisttraf­ikk. Vi dekker også Stjernøya og Seiland, sier Bollo. Jovold-evenmo er også bekymret for smitte via matleveran­ser til de små stedene. Hun mener virusets motstandsd­yktighet på overflater gjør at all mat må desinfiser­es når det avhentes båtene, men da kan disse eldre, syke allerede vaere smittet, skriver Jovold-evenmo.

– De smittetilt­akene som har med matvarer å gjøre, har matvarekje­dene kontroll på, sier Ballo. Han legger til at hurtigbåte­n går som normalt med leveranser i til beboerne. Matleveran­ser vil gå som normalt. Det er ingen restriksjo­ner innen kommunen. Personbefo­rdring fra andre kommuner er derimot ikke ønskelig, men det kan gis dispensasj­on.

 ??  ?? Nann Jovold-evenmo etterlyser hva som skjer i Ytre-loppa under krisen.
Nann Jovold-evenmo etterlyser hva som skjer i Ytre-loppa under krisen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway