Altaposten

Aksel skryter av de ansatte på sykehuset

- Av Lill Vivian Hansen lill@altaposten.no

Aksel Johansen er strålende fornøyd med behandling­en han har fått på Hammerfest sykehus.

– Både leger, pleiere og andre ansatte var helt fantastisk­e. Det var en hyggelig opplevelse, sier Johansen, som synes det er viktig at de ansatte får fortjent skryt. De er ofte harde fronter i debatten om sykehus.

Hålkeføre

I kortversjo­n forteller Johansen om den uheldige dagen i begynnelse­n av mars.

– Det var en fin formiddag, så jeg fant ut at jeg skulle skynde meg hjem med varene og så gå en litt lengre tur senere på dagen, forteller han.

Han husker at han er på veien like ved Nordlys legesenter i Bossekop – og neste gang han er bevisst er han på mottaksrom­met på sykestua.

– Hva som egentlig skjedde husker jeg ikke. Antakelig sklei jeg på hålkeføret og ramlet rett på ansiktet. Jeg ble funnet av Frode Bartholdse­n, som sørget for å transporte­re meg til sykestua, forklarer han.

Hjerneryst­else

Johansen ble hentet av ambulansen på Klinikk Alta og fraktet videre til sykehuset i Hammerfest. Legene var bekymret for både hjerneslag og hjerteslag, men kunne ikke finne noen tegn på dette. Det ble etter flere undersøkel­ser konkludert med at Johansen hadde pådratt seg en saerdeles kraftig hjerneryst­else.

– Jeg har fått et skikkelig slag i hodet. Det var ikke et hyggelig syn som møtte meg i speilet, sier han, om sitt forslåtte ansiktet.

Bursdag på kvinnedage­n

Johansen ble innlagt på avdeling C i fjerde etasje på sykehuset, på rom med to andre pasienter.

– Det var mange pleiere på avdelingen og selv om de hadde det veldig travelt, så var de hele tiden veldig hjelpsomme, forteller han.

Spesielt hyggelig var det da to pleierne kom med bløtkake, som alle på stua trodde var i anledning kvinnedage­n.

– Men, nei da, kaken var i anledning min bursdag. Det ble feiring på stua med kaffedrikk­ing og prating hele søndagen, sier 87-åringen.

Fortjener ros

Etter fire og et halvt døgn med god pleie ble Johansen skrevet ut og sendt hjem til Alta. Han har fortsatt litt smerter i kjeven etter det uheldige fallet.

– Det var nesten litt trist å forlate sykehuset. Jeg er rørt av den gode behandling­en jeg har fått, sier han. I motsetning til en del av de negative skriverien­e i media, vil Johansen trekke frem sine gode opplevelse­r på Hammerfest sykehus og på Klinikk Alta.

– Alle de ansatte jeg har truffet på fortjener i høyeste grad å få høre hvor fint mitt opphold på sykehuset var, avslutter han.

 ??  ?? Aksel Johansen fikk en veldig god opplevelse på Hammerfest sykehus. Det ble til og med bursdag i anledning bursdagen. (Arkivfoto)
Aksel Johansen fikk en veldig god opplevelse på Hammerfest sykehus. Det ble til og med bursdag i anledning bursdagen. (Arkivfoto)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway