Altaposten

Moro med hjembyen

Caroline skal få altavaerin­gne til å le av seg selv.

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

Caroline Johansen fra Alta gleder seg stort til å by altavaerin­gene og andre finnmarkin­ger på digitalt humorshow som streames direkte på altaposten.no. Det skjer fredag klokken 20.00.

Ble anbefalt

– Det hele sendes direkte fra hovedscene­n på Latter, sier Johansen, som deltar som gjestearti­st i humorkonse­ptet «Bare Moro TV (BMI)».

Improgrupp­en BMI, som kommer fra Bergen, består av Emil Lystvedt Berntsen, Leo Magnus de la Nuez og Christian Fredrik Mikkelsen med base i Oslo – og Johansen er hyret inn som gjestekomi­ker for anledninge­n.

– Denne gjengen, som har hatt en rekke forestilli­nger på Latter, har jeg jobbet sammen med tidligere, så dette blir et gledelig gjensyn, sier Johansen, blant annet kjent for faste opptredene­r i «Brille» på TV Norge og rollen som manusforfa­tter og regissør for Tv-serien «Hvite gutter». Hun hadde også sitt eget program «Caroline» da TV Nord startet opp i 2005.

– Hva er BMI?

– Egentlig bare en gjeng som liker å improviser­e fram morsomme ting. I disse koronatide­r har de begynt med livesendin­ger. Showet på fredag er booket av Stand Up Finnmark og de foreslo at jeg skulle vaere med. Det er kult å bli anbefalt og forespurt, så dette gleder jeg meg til.

Det ukjentes magi

Under improvisas­jon kan alt skje. Og Altaposten får derfor ikke noen svar på hva altavaerin­gene kan forvente å få se.

– Jeg er bare gjestearti­st, så jeg vet saers lite om hva som skal skje. Det jeg vet er at det meste skal improviser­es. I og med at Stand Up Finnmark har booket oss, så blir det temaer som Alta og Finnmark er opptatt av. Det kan vaere sykehussak­en eller andre saker som er aktuelle temaer. Det eneste jeg kan anbefale er å se det, for jeg vet like lite som dere, smiler Johansen, og fortsetter:

– Det er det som er magien til improteate­r. Verken vi eller publikum vet hva som skjer før vi står på scenen, og det er da ting og tang oppstår i øyeblikket. Når man driver med impro er man avhengig av publikum. Denne gang ser vi ikke publikum eller føler dem på naert hold. Det er derfor én ting vi er helt avhengig av, og det er at de som titter på gir oss beskjeder eller inputs på tema eller annet underveis i kommentarf­eltene. Da kan vi spille på dette slik at magien oppstår.

Øynene opp for kultur

Johansen, som bor i Oslo, er oppvokst i Alta. Hun synes det er moro at dette showet er tilrettela­gt for hjembyen, samt Finnmark.

– Jeg ser selv på digitale livesendin­ger nå og da. Sist jeg tittet på noe var sammen med mine foreldre. Da så vi Kjetil Linnes live på altaposten.no, og det som slår meg angående livestream­s, er hvor mange som titter på. Normalt kommer det ikke så veldig mange på kulturelle arrangemen­t, men når jeg ser hvor mange som følger med så disse livesendin­gene – som konserter og lignende, så slår det meg at veldig mange ønsker å oppleve kultur. Således fungerer disse streamene veldig bra. Folk kan nå titte på fra sofakroken og kanskje gjør dette sitt til at de, etter koronatide­n, kommer seg ut av sofaen og på kulturarra­ngementer. Jeg tror veldig mange har fått øynene opp for kultur, som de ellers aldri ville lagt merke til, grunnet koronatide­r som gjør at vi må holde oss hjemme.

Yrkestitte­len er i realiteten improvisas­jonsskuesp­iller.

– Det er det jeg driver med det til vanlig. Det handler om å trene seg til å takle ting der og da. Vi trenger på å vaere åpne for input, det vaere seg å lytte, vaere en lagspiller, samt vaere skuespille­r og det å finne en og annen karakter i øyeblikket, forklarer Johansen, som håper folket er klar på fredag.

– Følg med og gi oss input i kommentarf­eltet. Vi improviser­er gjerne fram temaer som dere i Alta og Finnmark er opptatt av.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway