Altaposten

Ja til akutt- og fødetilbud – nei til boikott

- Bjørnar K. Leistad

I Alta får vi det ikke som vi vil mht. kravet om akutt- og fødetilbud. Flere i Arbeiderpa­rtiet (Ap), og vel også Venstre, ønsker å boikotte kommende valg.

Ap sentralt har gjort det klart at man der ikke går inn for å etterkomme kravet om akutt- og fødetilbud i Alta. Dette er uttalt fra et parti som er i opposisjon. Høyre (H) har samme standpunkt. Partiet Venstre (V) har i opposisjon tidligere stilt seg positiv til Altas krav. Nå har partiet regjerings­makt, og da er det det ikke så enkelt lengre å fortsatt mene det samme.

Før Fremskritt­spartiet (Frp) kom inn i regjeringe­n, gikk partiet inn for akutt- og fødetilbud i Alta. Under regjerings­tiden ble det problemer for Frp å foreslå slikt tilbud. Det ble stille fra Frp. Nå er partiet i opposisjon, og går da selvsagt inn for akutt- og fødetilbud i Alta.

Senterpart­iet (Sp) i opposisjon har ønsket utredning av temaet, og påberoper seg å vaere positiv til flere sykehustje­nester i Alta. Hva Sp vil gjøre i en eventuell regjering, gjenstår å se. Sp vil nok måtte bøye seg for Ap og SV. SV går heller ikke inn for økte akutt- og fødetilbud i Alta.

Det er ikke vanskelig å love en rekke tiltak og tjenester når man ikke selv er ansvarlig for å sørge for å gjennomfør­e disse. Det samme gjelder å fremme forslag man vet ikke vil bli vedtatt. Vi bør ikke la oss lure av fagre ord og tomme løfter. Frp satt i regjering i 7 år uten at de sørget for at Altas krav ble oppfylt.

Bør så valget boikottes?

Nei, det er ikke sykehussak­en som bør vaere avgjørende for at vi skal gå til stemmeurne­ne. Etter min oppfatning bør vi nå se på hvilke verdier de enkelte partier represente­rer, og stemme deretter. Vi har alle sett nødvendigh­eten av en sterk stat, og offentlige tjenester, i disse corona-tider.

Høyresiden i norsk politikk ønsker privatiser­ing av så mange offentlige tjenester som mulig. I tillegg har nåvaerende regjering kuttet i bemanninge­n i det offentlige, herunder helsevesen­et. Takk og pris for at helsevesen­et i Norge ikke er privatiser­t.

Venstresid­en står for solidarite­t og fellesskap. Vi ser nå at det takket vaere en rekke offentlige tjenester at vi kan stå imot krisen. De som er imot skatter og avgifter «roper» nå på at staten må trå til.

Det er sosialdemo­kratiet som har sikret oss vår velferd, og dette arbeidet bør vi styrke og ta vare på. Godt valg når den tid kommer.

 ??  ?? Bjørnar Leistad mener sykehussak­en ikke bør vaere avgjørende for hva man stemmer.
Bjørnar Leistad mener sykehussak­en ikke bør vaere avgjørende for hva man stemmer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway