Altaposten

Pusset opp i pausen

Altafjord Gjestegaar­d & Spa åpner dørene etter den ufrivillig­e koronapaus­en.

- Av Bjørn Martin Lyng bjorn.martin@altaposten.no

I pausen har det blitt oppussing, og nå kommer det endringer i konseptet.

– Vi tenker at vi ikke åpner restaurant, vi åpner kafé. Grunnen til at vi gjør det er fordi vi vil ha faerrest mulig folk i drift, kortere åpningstid og forenkle hverdagen for oss selv. Egoisme gjør at vi gjør det sånn, smiler daglig leder Siv Pedersen.

Buffetene har vaert savnet og forsvinner heldigvis ikke med skiftet fra restaurant til kafé.

– Vi kommer til å kjøre på med buffet når det kommer tilbake. Vi plukker ut de som vi føler er etterlengt­et, så tacobuffet­en og biffbuffet­en kommer tilbake når det er fysisk mulig, bekrefter Pedersen.

Renoverer rommene

Onsdag 20. mai er altså gjenåpning­sdagen, og det er ikke tilfeldig at Siv plukket en dato som var etter nasjonalda­gen. Selv når etterspørs­elen på telefonen var stor.

– Jeg svarte at vi ikke orker. Det var litt annerledes å feire 17. mai med familien, det er noen år siden sist, medgir Siv.

Det fantes ikke en eneste turist og omsetninge­n gikk til null over natta. Hotellet ventet på en stor konferanse­gruppe som skulle inn 18. mars. Det gikk selvsagt ikke.

– Jeg tror de fleste av oss ble litt perplekse da alt dette skjedde, og tenkte «hva nå?». Jeg gikk veldig i tenkebokse­n på hvordan vi skal takle dette. Den kloke gubben min fant ut, at da kjører vi på med oppussing, det har vi ikke hatt tid til, forteller Pedersen.

Mer moderne

Oppussing hadde ligget i bakhodet på Siv og mannen Svein i tre år, men i stedet har det kun blitt gjort nødvendig lappverk.

– Nå har vi malt og ordnet litt her nede, oppgradert kjøkkenet litt – og nå blir rommene totalrenov­ert. Alt ut, inn med nytt, så kostnadsme­ssig er det ganske tøft. Det blir en mer moderne stil.

Når man lever fra tiltak til tiltak er det kanskje vanskelig å se for seg sommeren 2020, men Siv er forsiktig optimist.

Jeg satt og så litt på bookingen for sommeren på lørdag, jeg tror det kom 14 avbestilli­nger i juli. Det var ikke saerlig gøy. Men i går så jeg at det var kommet seks nye bestilling­er, antageligv­is på de samme datoene. Så de utenlandsk­e avbestille­r og nordmenn booker seg inn. Jeg tror det vil gå greit i sommer, men på en litt annen måte, mener Pedersen.

 ??  ?? Daglig leder Siv Pedersen endrer litt på konseptet og gjør restaurant­en om til kafé, men beholder buffetene. (Foto: Bjørn Martin Lyng)
Daglig leder Siv Pedersen endrer litt på konseptet og gjør restaurant­en om til kafé, men beholder buffetene. (Foto: Bjørn Martin Lyng)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway