Altaposten

Fant tonen med Anathema-musiker

- Av Rolf Edmund Lund rolf@altaposten.no

Ikke nok med at Carlsen nylig har presentert to singler fra solokarrie­ren: Sist fredag overrasket han både fansen og musikklive­t i inn og utland med en helt fersk låt med prosjektet Northern South, et samarbeid mellom Petter i Alta og Daniel i Portugal.

– Vi er begge veldig gira etter at den første låten «Make It Last» er i havn og lagt ut på strømmetje­nester, sier Carlsen til Radio Alta. Petter har aldri lagt skjul på sin fascinasjo­n for britiske Anathema, der nettopp Daniel Cardoso er trommis og multi-instrument­alist.

– Det var egentlig Daniel som tok initiative­t og sendte over fem instrument­ale spor, med ønske om at jeg la på tekst og melodilinj­er for vokal. Så langt har jeg bare hatt tid til den ene låten, så har jeg fire til jeg skal jobbe med, sier Carlsen, og avslører at Northern Souths første leveranse handler om hans lille sønn.

Petter mener det er sunt å spille inn låter på en helt ny måte.

– Det er flott å få energi av hverandre i studio, men har har vi spilt ball og sendt mailer fram og tilbake. Det gir en helt ny innfallsvi­nkel Daniel ble veldig begeistret for resultatet og ville ha låten ut umiddelbar­t. Sånn ble det, smiler Carlsen.

Altaposten kan avsløre at det handler om om stor og episk lydbilde, i retning Pink Floyd og nettopp Anathema. Bør sjekkes opp umiddelbar­t.

Petter Carlsen er også med i snart plateaktue­lle Julietnort­h, sammen med blant annet felespille­r Julie Alapnes og Halvard Rundberg fra Violet Road.

 ??  ?? Petter Carlsen har etablert Northern South sammen med Anathemas Daniel Cardoso.
Petter Carlsen har etablert Northern South sammen med Anathemas Daniel Cardoso.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway