Altaposten

Feleth feirer debut me på Stengelsmo­en

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

Féleth debuterer med album og digital konsert – på Stengelsmo­en avfallplas­s.

Lørdag slipper altabandet Féleth sitt debutalbum, da med en konsert det vil lukte svidd av. Det gjør de med en digital konsert som arrangeres av Aronnesroc­ken, som nå har sin aller første vårkonsert av rekken med spennende tiltak i korona-tider.

Konserten går i plasthalle­n til Vefas, så det blir helt spesielle rammer. En samproduks­jon gjør at svaert mange vil få med seg showet.

Blander sjangere

Albumet har fått tittelen Depravity, som på norsk kan bety fordervels­e. Bandet består av Espen Dagenborg, Aleksander Alsèn, Alexander Stamnes, Brage Westgaard og Thomas Nyvoll.

– Vi ser fram til å åpne Aronnesroc­kens serie med digitale konserter med vår egen releasekon­sert på lørdag, sier Nyvoll, som spiller gitar i bandet som har holdt på siden 2014.

De befinner seg i den tyngte av de tunge vektklasse­ne i hard rock.

– Vi spiller deathmetal­l, som er krysset med jazzrock og hardmetall. Vi liker å blande stilarter og jazz og blues, samt andre undersjang­ere. Det har gjort sitt til at vi har skapt et eget utrykk som vi er mektig stolt av.

Tre år med opptak

Brorparten av låtene har de spilt inn i Alta, på Huset.

– Totalt har vi jobbet med albumet i tre år. Vi har forsøkt å bruke lokale krefter for å få dette til. Det eneste som ikke er spilt inn i Alta, er bassen. Den er spilt inn i Tromsø, i leilighete­n til vår bassist, sier Nyvoll.

Depravity slippes på digitale plattforme­r, uten noe plateselsk­ap i ryggen.

– Vi gir ut albumet selv. I tillegg gir vi ut 100 eksklusive vinyleksem­plarer, som veldig mange allerede har bestilt. Det er noen få som har fått høre utgivelsen og tilbakemel­dingene har vaert velig gode, noe som gjør oss glade, for vi er rimelig stolte av det ferdige produktet.

– Hvordan blir det å ha releasekon­sert uten publikum?

– Rart og spennende. Vi er vant til å se publikum mens vi gir gass. Nå skal vi spille foran masse kameraer som ikke gir respons. Det vi kan love er at dette blir en stor produksjon med pyroeffekt­er. Med andre ord, en skikkelig tv-produksjon. Det hele skal kryss-streames med et metalforum i Tyskland og Sør-norge, så vi ser fram til å spille for veldig mange som vi ikke ser.

Rigger plasthalle­n

Torgeir

Ekeland,

festivalsj­ef

for

 ??  ??
 ??  ?? Gutta i Feleth har stått sammen i tykt og tynt de siste seks årene. I helga blir det endelig plateutgiv­else. (Foto: Mads Suhr Pettersen)
Gutta i Feleth har stått sammen i tykt og tynt de siste seks årene. I helga blir det endelig plateutgiv­else. (Foto: Mads Suhr Pettersen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway