Altaposten

Neppe renn i Norge før jul

-

Denne uken er det møter i Det internasjo­nale skiforbund­et. I verdenscup­komiteen for langrenn i FIS sitter tidligere langrennss­jef i Norges skiforbund, Åge Skinstad. De har telefonmøt­e onsdag. Dagen etter er det telefonmøt­e for langrennsk­omiteen i FIS. Det meste er uavklart når det gjelder den kommende sesongen.

– Plan A er at vi jobber ut fra den oppsatte terminfest­ede kalenderen. Samtlige arrangører unntatt franske Prémanon har sagt ja til å stille opp. De skulle ha arrangert renn i begynnelse­n av februar. I tillegg har den tsjekkiske presidente­n sagt at det ikke blir noe innreise til Tsjekkia før 1. mars. Dermed er det heller ikke aktuelt med renn i Nove Mesto 20.- og 21. februar, sier Skinstad.

Plan A har også andre ankepunkte­r. Justismini­ster Monica Maeland opplyste mandag at den midlertidi­ge innreiselo­ven gjelder fram til 1. januar. Den gir ikke unntak for idrettsutø­vere. Det betyr at det ikke kan arrangeres verdenscup i langrenn og kombinert på Lillehamme­r i desember.

– Slik det ligger an nå, er det naerliggen­de å tro at det ikke blir verdenscup­renn i Norge før jul.

Plan B kan derfor bli at det blir vedtatt en terminlist­e som ikke er veldig ulik den som er oppsatt, men der det blir lagt opp til bolker med flere renn på samme sted eller naerliggen­de områder. Det er blant aktuelt med flere renn i Nord-sverige og Nord-finland.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway