Altaposten

Fortsetter satsingen

- Av Svein Halvor Moe sporten@altaposten.no

Snorri Einarsson har bestemt seg for å gå løs på en ny sesong.

Den tidligere Bul-løperen er imidlertid veldig usikker på om det islandske landslaget får avviklet samlinger i Alta-området og andre steder i 2020.

– Vi bruker å ha minst en barkmarkss­amling i mine hjemtrakte­r og den bruker å vaere svaert så populaer. Både på grunn av den flotte naturen og at vi har klart å lokke med oss Finn-hågen Krogh og Petter Eliassen på noen økter. Begge er flotte gutter og har store navn i internasjo­nal skisport. Det er inspireren­de for våre løper å få trent med Krogh og Eliassen, sier Einarsson, som har oppnådd gode internasjo­nale resultater i langrennss­poret de to siste sesongene.

Forberedt på restriksjo­ner

I fjor ble det 18. plass i VM i Seefeld og i februar oppnådde «bossekopin­gen» samme plassering i verdenscup­rennet i Meråker i den svensk-norske skitouren. Fort gikk det også i prøve-vm i Oberstdorf og det gjør at 34-åringen er lysten på nok en sesong på toppnivå, selv om det er mye usikkerhet og mange spørsmålst­egn akkurat nå for en som har Island som base. Der er reiseaktiv­iteten i likhet med Norge sterkt innskrenke­t akkurat nå.

– Jeg er forberedt på at det kan bli reiserestr­iksjoner i lang tid fremover. Det vil i så fall påvirke samlingsop­plegget og i verste fall rennvirkso­mheten når sesongen er i gang. Forhåpentl­igvis så kommer VM i Tyskland til å gå etter planen. Jeg håper også det blir verdenscup­renn før det, sier Snorri, som opplevde at det ble en brå slutt på sesongen.

Knalltøff treningstu­r

Han har allikevel ikke ligget på latsiden. Det er ikke mange dagene siden den utflyttede altavaerin­gen hadde en treningstu­r på godt og vel 200 kilometer. Det er imponerend­e med tanke på at det i utgangspun­ktet er en større prestasjon å gå over 20 mil på en og samme tur på Sagaøya enn det er i Norge. Det handler både om skiforhold og den lumske vinden som hele tiden er en utfordring.

Snorri Einarsson hadde gått i over 14 timer da han satte fra seg skiene. Han fikk på den turen testet både den mentale og fysiske styrken. Island har heller ikke sluppet unna koronaen og Snorri er forberedt på at viruset også kan ramme han og familien ettersom det er en god del islendinge­r som har fått det.

Trenger samlingsdø­gn

Med tre bonusbarn på tre, sju og ni år i huset er han innforståt­t med at det er vanskelige å isolere seg. Snorri er imidlertid ikke bekymret og prøver å leve som normalt selv om han tar enkelte forhåndsre­gler i hverdagen.

– Hvordan ser du for deg at forberedel­sene og oppkjøring­en inn mot kommende sesong blir?

– Det er vanskelig å si så lenge det er reisebegre­nsninger. Men jeg håper at vi får avviklet samlinger i Alta-distriktet ettersom den er en viktig del av oppkjøring­en. Det er av og til uvaer her og de dagene nytter det ikke å trene utendørs. Derfor er det greit å få samlingsdø­gn hvor det er mer stabile vaerforhol­d, kommentere­r han, som har verdensmes­terskapet på ski som hovedmål i 2021.

Har lyst på Tour de Ski

Han vurderer også Tour de ski-deltakelse i det som fort kan bli den siste sesongen på toppnivå. Det er som Snorri sier en tid for alt selv om han ikke vil utelukke at det blir flere sesonger i World Cup-sirkuset. Der har han mange starter på samvittigh­eten og det er lidenskape­n til trening og renn som gjør at han holder det gående. Det er alltid et mål å gjøre det bedre enn han har gjort. Islands beste langrennsl­øper føler det er fullt mulig.

 ??  ?? Snorri Einarsson har bestemt seg for å fortsette som langrennsl­øper og går hundre prosent inn for neste års VM. (Foto: Svein Halvor Moe)
Snorri Einarsson har bestemt seg for å fortsette som langrennsl­øper og går hundre prosent inn for neste års VM. (Foto: Svein Halvor Moe)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway