Altaposten

Jeg var langt nede

Altas polske målvakt Grzsgorz Flasza vurderte å flytte hjem da koronaen slo til.

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Alta IFS nye målvakt Grzegorz Flasza (32) har vaert langt nede de siste månedene. 21. januar signerte Grzegorz Flasza en avtale med Alta IF. Den polske sisteskans­en så frem til en spennende sesongoppk­jøring og gledet seg til å hjelpe de blågule til suksess i Postnord-ligaen.

Var veldig ensom

Det endret seg brått torsdag 12. mars. Frykten for spredning av koronaviru­set gjorde at all trening ble innstilt og sesongstar­ten satt på vent. Alta IF så seg nødt til å permittere både spillere og trenerteam, noe som slo svaert uheldig ut for Flasza. Han har bodd og jobbet i Norge tidligere, så han fikk innvilget dagpenger fra Nav. Men den summen var ekstremt lav. Uten familie og knapt med venner i Alta ble de neste seks ukene svaert tøffe for den høyreiste 32-åringen.

– Jeg var skikkelig langt nede en periode. Den første tiden etter 12. mars gikk for så vidt greit, men jeg var ensom og kjedet meg veldig. Kontaktnet­tet mitt var ikke stort, og det var tungt å måtte holde seg hjemme og ikke kunne trene sammen med lagkamerat­ene mine. Den tøffeste måneden var likevel april. Dårlig økonomi, lite kontakt med andre og bare sporadiske treningsøk­ter i små grupper gjorde det ekstremt vanskelig å holde humøret og motivasjon­en oppe. Jeg vurderte veldig sterkt å flytte hjem, sier en åpenhjerti­g Grzegorz Flasza til A-sporten.

Leter etter jobb

Han bet imidlertid tennene sammen og ble vaerende i Nordlysbye­n. Det er han glad for.

– Jeg har det mye bedre nå, selv om jeg fortsatt sliter økonomisk. Jeg har fått hjelp fra noen av klubbens støttespil­lere slik at jeg klarer meg. Men jeg leter fremdeles etter en jobb som jeg kan kombinere med fotballen, og håper at det er noen arbeidsgiv­ere i Alta som kan ha bruk for meg. Jeg kan gjøre det meste, smiler Flasza, som er veldig glad for at det naermer seg en normaliser­ing av treningshv­erdagen igjen.

– Jeg var uheldig på en trening for en ukes tid siden, og fryktet at det kunne vaere brudd i en finger. Heldigvis var den bare bristet. Jeg må likevel trene alternativ­t i fire uker før jeg kan ta på keeperhans­kene igjen. Jeg holder meg uansett i god fysisk form, og det er godt å kunne trene sammen med guttene igjen. startet. Det endret seg veldig for to måneder siden. Men nå føles det bedre, og jeg gleder meg til fortsettel­sen. Forhåpentl­igvis er det ikke så lenge til permitteri­ngen opphører, og vi kan begynne å spille kamper. Hvis jeg i tillegg får meg en jobb ved siden av ser fremtiden plutselig veldig mye lysere ut, smiler Flasza.

 ??  ??
 ??  ?? Grzegorz Flasza var med på skuddtreni­ngen i går. Han har skadet en finger og er ikke tilbake for fullt på en måneds tid. (Begge foto: Steffensen)
Grzegorz Flasza var med på skuddtreni­ngen i går. Han har skadet en finger og er ikke tilbake for fullt på en måneds tid. (Begge foto: Steffensen)
 ??  ?? Tor Bjørnar Henriksen er Grzegorz Flaszas norsklaere­r i Alta.
Tor Bjørnar Henriksen er Grzegorz Flaszas norsklaere­r i Alta.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway