Altaposten

Ikke de store tilstrømni­ngene – og det er bra

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

Aurora kino er storfornøy­d med at folk ikke strømmer til kinoen, som sakte, men sikkert byr på flere og flere visninger.

I forrige uke åpnet kinoene i landet sine saler. Aurora kino i Alta opplever ikke den store tilstrømni­ngen til kinosalene, noe som faktisk er positivt.

Fornøyd

Kun et fåtall filmsugne altavaerin­ger stakk innom kinolokale­ne åpningshel­gen etter at koronatreg­lene ble lempet på.

– De kinosugne er fornøyd med at vi har åpnet og så langt så har det gått bra med tanke på smittevern­reglene, sier kinosjef i Alta, Marianne Westgård.

– Da dere åpnet var det mange som kom?

– Den første helgen hadde vi 30 personer i salen. Det høres ikke så mye ut, men vi er faktisk fornøyd med dette tallet. Vi har kun lov å ha 50 personer på visning grunnet avstand og det at 30 kom, er vi glade for, sier Westgård.

Lite nytt pr nå

Hun tror filmplakat­en er en av hovedårsak­ene til at folk ikke har strømmet til kinoen.

– Koronaens inntog har gjort sitt til at nye filmer ikke er å oppdrive i disse dager. Det kommer flere filmer, men det tar en liten stund. Det har nok også gjort sitt til det litt labre besøket som for oss gjør det lettere med tanke på å følge smittevern­sreglene.

– Følger alle reglene?

– De aller fleste. Vi har hatt noen tilfeller hvor noen har satt seg i et sperret område, men stort sett bare positive opplevelse­r. Vi var også godt forberedt med gode råd fra film & kino-organisasj­onen.

Sporer smitten

Nå har kinoen åpnet opp med visninger i helgene, samt onsdag.

– Med få filmer på programmet må begrense antall visninger grunnet kostnader. Filmklubbe­n har også startet sine visinger på torsdag, så denne dagen får de for seg selv, så langt, sier Westgård som ber filmsugne om å kjøpe billett online av en viktig grunn.

– Vi er forpliktet til å spore billettkjø­pene, og det gjør vi lettest hvis de kjøpes på nett. Alle opplysning­ene tar vi vare på i to uker. Grunnen er at alle må kunne spores hvor de har vaert hvis et det skulle bli et utbrudd av korona.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway