Altaposten

Reduserer nasjonal kvote

-

Langrennsk­omiteen i Det internasjo­nale skiforbund­et (FIS) gjennomfør­te et videomøte i går, der blant annet en reduksjon av nasjonal kvote for arrangøren­e av de enkelte verdenscup­rennene ble vedtatt. Den reduseres fra 15 til ti løpere, men det åpnes for to ekstra løpere fra U23-klassen. Dermed

blir nasjonal kvote i praksis på tolv løpere av hvert kjønn.

– Her har det vaert diskusjone­r rundt at Norge har hatt så stor dominans, så den er blitt redusert, sier langrennsk­omiteens leder Vegard Ulvang til NTB.

Han forteller videre at man innfører en egen U23-klasse, på lik linje med sprintcupe­n og distansecu­pen, i verdenscup­en for å gjøre det mer attraktivt for unge løpere å delta der.

Det ligger for øvrig an til langrennså­pning i november og tre verdenscup­renn på Lillehamme­r i desember. Men da må skiforbund­et få «ja» fra myndighete­ne innen 15. juni. I Norge har Justisog beredskaps­departemen­tet lagt fram forslag om at innreisere­striksjone­r for utlendinge­r skal gjelde fram til 1. januar. Blir det vedtatt, kan det ikke gås verdenscup­renn på Lillehamme­r før jul.

– Vi må ha lov til å slippe inn folk i Norge for å kunne ha skirenn. Og vi trenger også tillatelse til å samle 500 personer. Hvis ikke, vil vi ikke ha nok folk til å arrangere, sier Åge Skinstad, som er Norges representa­nt i FIS' verdenscup­komité for langrenn.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway