Altaposten

Vurderer to konkrete datoer

-

Det er fortsatt ikke bestemt en endelig dato for oppstart av barneidret­ten.

Det ble forvirring da både helseminis­ter Bent Høie (H), helsedirek­tør Bjørn Guldvog og FHIS Line Vold fikk spørsmål om oppstartsd­atoen for barne- og ungdomsidr­etten på en pressekonf­eranse onsdag ettermidda­g. Bakgrunnen var en pressemeld­ing der det i samråd med FHI ble foreslått åpning av all barneog ungdomsidr­ett fra 1. juni. Det skjedde bare timer etter at kulturmini­ster Abid Raja (V) hadde gitt grønt lys for at utøvere under 20 år i fotball og andre idretter med «begrenset fysisk kontakt» kan gjenoppta trening fra 15. juni. Senere er teksten endret til «vurderer åpning». Helsedirek­tør Bjørn Guldvog beklaget at pressemeld­ingen med datoen 1. juni var sendt ut.

– Her kan jeg bare si at det går en smule fort i svingene om dagen, så vi får ikke samkjørt alt vi gjør. Det kan jeg bare beklage. Men det betyr også at vi har et stort trykk på dette arbeidet. Vi har altså ikke konkludert med en dato, kommentert­e han.

– Vi har fått i oppdrag å se på idretten og hvilke tiltak man kan lette på og på hvilken måte. Dette jobber vi med, men vi har ikke konkludert med noen eksakt dato, sier Line Vold i FHI.

Fagmyndigh­etene har fått i oppdrag av Helse- og omsorgsdep­artementet å utrede når det er mulig å starte med barne- og ungdomsidr­ett innenfor trygge rammer. NTB har fått bekreftet at oppdraget var å se på to konkrete datoer: 1.- og 15. juni.

– Vi har i alle fall bedt dem om å komme med en dato. De skal levere sin anbefaling i neste uke, og da er utgangspun­ktet oppstart senest 15. juni. Det kan også bli en tidligere dato, sier Høie til NTB.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway