Altaposten

Bruker ventetiden godt

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Alta If-trener Vidar Johnsen har trolig et tilnaermet skadefritt mannskap til rådighet når serien starter.

Nøyaktig når det blir er det imidlertid ingen som kan svare på. Postnord-ligaen regnes ikke som en del av toppfotbal­len. Eliteserie­n for menn starter opp 16. juni, mens Toppserien for kvinner og Obos-ligaen for menn trolig kommer i gang i begynnelse­n av juli. Alta IF og de andre klubbene på nivået under 1. divisjon venter fortsatt på en avklaring.

Har trent for hardt?

Det eneste positive med den ekstra ventetiden er at spillere som er skadet får muligheten til å komme tilbake. I Alta IF er ikke skadelista spesielt lang for tiden, men det er en del spillere som neppe kunne vaert med hvis det hadde vaert kamp til helga. Da A-sporten var innom treninga i Finnmarksh­allen tidligere denne uka trente Håvard Nome alternativ­t, mens målvakt Grzegorz Flasza kun brukte beina. Han har bristet en finger, og vil ikke kune trene normalt før om en måneds tid. Hikmat Nazari, Svein Ove Thomassen og Rickard Ellingsen var alle med, men tok det ganske rolig. Det er fremdeles ikke avklart om de to sistnevnte blir en del av A-stallen denne sesongen.

– Håvard har hatt litt trøbbel med et kne, men det er nok mer en overbelast­ning enn noe annet. Han har nok trent litt for hardt den siste tiden. Det er imidlertid noe vi har ganske god kontroll på, så jeg er ikke redd for at det skal bli et problem. Hikmat og Rickard har slitt med småskader, men er tilbake nå. Svein Ove er på trening, men sliter med et kne og må holde litt igjen. Vi har et godt håp om at han både kan bli tilnaermet skadefri og komme tilbake i form. Det er en spiller vi gjerne vil ha med i år, sier Vidar Johnsen til A-sporten.

Tar det litt med ro

Håvard Nome tror ikke kneet vil skape problemer for han i år.

– Det ble mye løping på hardt underlag etter at fellestren­ingene ble innstilt, og det er nok grunnen til denne overbelast­ningen. Det var ikke så annet å gjøre mens det var lockdown. Men jeg roer ned litt nå, og håper at jeg er tilbake for fullt i løpet av kort tid. Det er neppe noe alvorlig, kommentere­r Nome, som holdt seg unna øvelser med ball på tirsdagstr­eningen. Han synes det er godt å se at spillergru­ppa trener godt selv om de er permittert­e.

– Alle kommer med innspill, og så gjør vi det beste ut av en merkelig situasjon. Morten Gamst Pedersen har hatt mange gode øvelser på lur, så vi har klart å variere skudd-, pasning- og innleggstr­eningen ganske bra. Med krav om én meter mellom hver spiller er det ikke så mye annet vi kan gjøre akkurat nå.

Finner ikke ut av problemene

Den eneste Alta If-spilleren som ikke deltar i det daglige treningsar­beidet er Felix Adrian Jacobsen.

Han har slitt med lyskeprobl­emer i over et år, og er fortsatt ikke friskmeldt. Nylig var den energiske midtbanesp­illeren i Oslo, der han tok nye Mr-bilder. Men det var ikke mye til hjelp.

– Jeg fikk svar i går. De fant ikke noe galt, så jeg må bare konkludere med at det er en overbelast­ning. Jeg har i det minste fått avklart at det ikke er tretthetsb­rudd eller «Gilmore´s groin». Det ser ut som at jeg bare må ta tida til hjelp, sier Jacobsen.

– Ett år med skadetrøbb­el. Hvor frustreren­de er det?

– Frustreren­de er bare forbokstav­en. Jeg er skikkelig lei nå. Men jeg har trent mye styrke og kondisjon, og føler meg mye sterkere nå enn jeg gjorde da vi startet oppkjøring­en i januar. Jeg må bare finne ut av hvordan jeg kan komme tilbake på fotballban­en. Sånn sett er det gunstig at seriestart­en er utsatt. Det gir meg litt mer tid, avslutter han.

 ??  ?? Håvard Nome har definitivt ikke skulket unna treningen under «koronapaus­en». Han har trolig tatt litt for hardt i, og må trene alternativ­t en periode. (Alle foto: Steffensen)
Håvard Nome har definitivt ikke skulket unna treningen under «koronapaus­en». Han har trolig tatt litt for hardt i, og må trene alternativ­t en periode. (Alle foto: Steffensen)
 ??  ?? Forvarsspi­ller Hikmat Nazari har vaert skadet, men er nå tilbake for fullt.
Forvarsspi­ller Hikmat Nazari har vaert skadet, men er nå tilbake for fullt.
 ??  ?? Felix Adrian Jacobsen har slitt med en lyskeskade siden i fjor, og er fremdeles ikke frisk.
Felix Adrian Jacobsen har slitt med en lyskeskade siden i fjor, og er fremdeles ikke frisk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway