Altaposten

Vebjørn blir hovedtrene­r i Storhamar

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Tidligere Alta If-spiller og Bul-trener Vebjørn Slettli går en spennende tid i møte.

Altavaerin­gen Vebjørn Slettli er bare 27 år gammel, men har rukket å spille både fotball og håndball på 1.- og 2.-divisjonsn­ivå, samt vaert hovedtrene­r for BULS håndballda­mer i 3. divisjon i flere sesonger. Han har også trent Altas bringserie­lag på guttesiden for noen år tilbake.

Flytter sørover til høsten

Til høsten venter en ny utfordring for den tidligere playmakere­n. Han har nemlig blitt ansatt som ny hovedtrene­r for herrelaget til Storhamar Håndball, som spiller i allnorsk 2. divisjon. Dette blir 27-åringens første trenerjobb for et seniorlag på herresiden.

– Jeg gleder meg veldig til dette. Det blir spennende, sier Vebjørn Slettli til A-sporten.

Han blir boende i Alta frem til høsten. Avtalen med Storhamar Håndball trer i kraft 1. august.

– Det er fortsatt usikkert når seriespill­et starter opp. Men jeg flytter til Hamar i august, og da kjører vi på for fullt. Forhåpentl­igvis vil det vaere mulig å trene normalt og spille kamper til høsten, sier han.

Slettli synes det er moro at klubben gir han denne muligheten.

– Jeg har vaert i dialog med dem ganske lenge. De var veldig interesser­t i å få meg nedover, men i starten var det ikke avklart om det ble som trener for klubbens dame- eller herrelag. Selv var jeg mest giret på jobben som herretrene­r, og for ikke lenge siden kom vi til enighet om en avtale. Dette er et prosjekt som passer meg og mine ambisjoner som trener helt perfekt, og jeg følte meg virkelig ønsket av klubben. Det gjorde det enkelt å takke ja da tilbudet kom.

Møter lag fra Trøndelag

Mens Alta IF skal spille i 2. divisjon avdeling 1 neste sesong, er Storhamar plassert i avdeling 4. Her skal de møte Bergsøy, Charlotten­lund 2, Elverum 2, LFH09, Melhus, NTNUI Håndball, Rørvik, Spjelkavik, Steinkjer, Strindheim, Sverresbor­g og Tiller.

– Det hadde vaert utrolig artig å skulle spille mot Alta IF, men vi havnet dessverre i to forskjelli­ge avdelinger, kommentere­r han.

27-åringen skal kombinere studier og trenerjobb på Hamar. Dette blir hans syvende år som student.

– Jeg ser frem til å bli ferdig. Jeg er veldig klar for å komme meg ut i arbeidsliv­et, men det passer veldig bra å kombinere studier med jobben som trener, sier Slettli, som føler seg trygg på at han har det som skal til for å lykkes som håndballtr­ener for et herrelag.

– Jeg har jo spilt mye håndball på ganske høyt nivå, og har også opparbeide­t med greit med erfaring som trener. Denne oppgaven skal jeg klare. Jeg ser frem til å ta fatt på et nytt kapittel i livet mitt, og gleder meg til å jobbe tett med folk som har høy kompetanse innenfor håndballen, sier Slettli.

PS! 2. divisjon avdeling 1 består av Alta IF, Bodø HK, Baekkelage­t Håndball Elite 2, Fjellhamme­r 2, Halden TH 2, Harstad, Kjelsås, Kolbotn, Lillestrøm TH, Nordstrand, Ski, Vestli og Vålerenga.

Det er som nevnt ikke bestemt når sesongen skal starte opp.

 ??  ?? Vebjørn Slettli flytter til Hamar, der han kommende sesong skal trene Storhamars herrelag. (Foto: Privat)
Vebjørn Slettli flytter til Hamar, der han kommende sesong skal trene Storhamars herrelag. (Foto: Privat)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway