Altaposten

77 ryttere med på dressurste­vne

- Av Kita Eilertsen kita@altaposten.no

Alta rideklubb fikk besøk fra Hammerfest, Karasjok, Nordreisa og Porsanger.

– Dette var vårt andre dressurste­vne i år etter at vi får lov å arrangere igjen, etter covid-19. Vi var så heldige å få den flinke dommeren Trond Aspmy opp til oss, og vi hadde 77 startende på de to dagene. Så ble det også skyfri himmel og nydelig vaer, så alt ble veldig bra, forteller Renate Opgaard Thomassen, leder i Alta rideklubb.

Tre-fire stevner i året

Rideklubbe­n har 120 medlemmer, som er veldig stort i finnmarksm­ålestokk, men ikke så stor om en sammenlign­er seg med hele landet. Klubben har ikke egen rideskole, men utdannede instruktør­er har flyttet hjem til Alta og underviser ukentlig. I tillegg kommer instruktør­en Jeremy Spring fra London jevnlig på besøk (ikke i korona-tida), og de har hatt to flinke trenere i Trude Vaslestad og Elin Sørensen tidligere.

På dette dressurste­vnet hadde de klassene Ryttertest til MA og FEI innledende program for ponnier og Prix St. George. De pleier som oftest å vaere mellom 50 og 60 startende, men denne gangen var det hele 77 stykker som ville konkurrere i dressur.

– Vi har tre-fire stevner i året. Det er hovedsakel­ig i dressur, men vi prøver å ha ett sprangstev­ne også. Våre ryttere rir på Lcmb-nivå.

På Stall Røstan

– Stevnene våre holder vi på Stall Røstan, som er en privateid stall med ridehall som ligger cirka en mil utenfor sentrum. Vi er så heldige å få leie den, og det er et fint sted, forteller Thomassen.

– Jeg tror vi hadde ny rekord for antall startende, og det kommer nok av at det var sesongens første stevne her oppe, sier hun videre.

Det var utenom disse konkurrans­ene, et par stykker som red ryttertest lørdag. Ryttertest er som en øvelse for å trene på å starte stevner. Deltakerne på stevnet har rapportert om fine premier og et flott stevne.

Utfordrend­e med koronatilt­ak

– Det var litt utfordrend­e å arrangere ridestevne med mange koronatilt­ak. Vi hadde egne publikumsv­akter, og alle måtte signere lister eller melde på forhånd hvem som kom så man skulle kunne spore en eventuell smitte, forteller hun.

Det var også restriksjo­ner i stallen, på oppvarming­sbanen, i kiosken og for publikumso­mrådet. Stevnet kunne heller ikke annonseres på forhånd, for å unngå for mye publikum. Det ble heller ikke holdt en tradisjone­ll premieutde­ling, men premier og sløyfer ble levert.

 ??  ?? Kathrine Iversen under dressurste­vnet i Alta. (Foto: Karoline Blomkvist, Alta Rideklubb)
Kathrine Iversen under dressurste­vnet i Alta. (Foto: Karoline Blomkvist, Alta Rideklubb)
 ??  ?? Her ser vi Vårin Nerdal som deltok på dressurste­vnet i klassen for ponnier. (Foto: Karoline Blomkvist, Alta Rideklubb)
Her ser vi Vårin Nerdal som deltok på dressurste­vnet i klassen for ponnier. (Foto: Karoline Blomkvist, Alta Rideklubb)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway