Altaposten

– Godt å ha Jessie her

- Av Hanne Larsen hanne@altaposten.no

I sin alle første sommerjobb er det betryggend­e for Ingrid Helsvig Nilsen (14) å ha en blid laeremeste­r i Jessie Bellika.

– Ja, det er godt å ha Jessie her, hun har vaert her lenge og vet hva som skal gjøres, sier 15 år gamle Ingrid, som akkurat har stoppet kantklippe­ren for en prat med lokalavisa.

– Det er mange redskaper man skal laere seg å bruke, men det går bra, opplyser hun.

Fått regnklaer

Ingrid har i år sin aller første sommerjobb, i Alta kommunes parkavdeli­ng. Hun skal jobbe tre uker og er nå inne i sin siste uke. Vaeret har variert mye, fra sol og varmt den første uka, til riktig utrivelig regnvaer hele forrige uke og delvis denne.

– Men det har gått bra. Kommunen har kjøpt gode regnklaer til oss, så vi får masse varme klaer under, sier Ingrid.

– Hva er det vanskeligs­te med jobben?

– Det er ikke så vanskelig å utføre, jeg har jo fått opplaering. Men det er tungt fysisk. Jeg trener i tillegg på ettermidda­gene, både ski og fotball, så når kvelden kommer er jeg sliten, medgir hun.

– Betyr det noe at det er en ung og blid jente du jobber sammen med, og ikke en mutt gubbe på 50?

– He-he, ja det er klart det er lettere med en som Jessie. Jeg er ikke redd for å spørre henne om noe som helst, sier 15-åringen.

Husker følelsen

Jessie Bellika har jobbet i fem somre i Alta kommunes uteavdelin­g og hun trives godt med denne måten å spe på utgiftene med. Jessie er ikke eldre enn at hun vet hvordan det føles å vaere ny og uerfaren, og kanskje redd for å spørre for mye om man ikke skjønner oppgavene med en gang.

– Det er mye man fort tar for gitt at de unge kan. Men så må man minne seg selv på at de har aldri gjort det før, og da må de få det både vist og forklart. Jeg er selv laererstud­ent og vet at man trenger å få inn ting med t-skje noen ganger. Ved opplaering tar jeg det grundig, slik at de kanskje skal skjønne det lettere, sier 24-åringen.

 ??  ??
 ??  ?? Jessie Bellika er mentor for Ingrid Helsvig Nilsen som har sin første sommerjobb i år. (Foto: Hanne Larsen)
Jessie Bellika er mentor for Ingrid Helsvig Nilsen som har sin første sommerjobb i år. (Foto: Hanne Larsen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway