Altaposten

Styrker Alta med indremedis­inere

...men det vil ikke påvirke «omveien» til Hammerfest sykehus.

- Av Jarle Mjøen jarle@altaposten.no

Altaposten har forelagt historien til Gøran Øvergård for Finnmarkss­kehuset. Her vises det til at Hammerfest sykehus er lokalsykeh­us også for pasientene i Alta, og at det er klare prosedyrer for hvordan akuttkjede­n skal håndteres. Kommunikas­jonssjef Eirik Palm sier dette til Altaposten:

– Jeg kjenner ikke detaljene rundt hendelsen, men generelt er pasienten ved slike tilfeller en del av akuttkjede­n – fra kommunal legevakt og rett til sykehus. Sykehusene ved de ulike nivåene har klare prosedyrer og ansvarford­eling seg imellom, og det virker som om legevakten i dette tilfellet også har konferert med UNN før avgjørelse om behandling­ssted ble tatt.

Omveien

Klinikk Alta skal ifølge planen vaere oppsatt med to indremedis­inere, men etter det Altaposten har grunn til å tro, er det foreløpig ikke etablert noen vaktordnin­g, slik at pasienter med akutte hjerteprob­lemer blir vurdert av spesialist­en lokalt før behandling­ssted blir avgjort. Derfor blir denne type pasienter hvor det er tvil om type sykdom og omfang, sendt til lokalsykeh­uset for vurdering før pasienten eventuelt blir transporte­res videre til UNN.

Palm bekrefter langt på vei at det ikke er planer om at akutte hjertepasi­enter skal bli vurdert av indremedis­inere i Alta, og dermed slippe «omveien» om Hammerfest.

– Indremedis­inere i Alta kommer inn i bildet når pasienten blir tilbakefør­t fra sykehus til somatisk sengepost ved Klinikk Alta, klargjør Palm.

To indremedis­inere

Kommunikas­jonssjefen i Finnmarkss­ykehuset opplyser at Finnmarkss­ykehuset er i ferd med å få på plass to stillinger som indremedis­inere i Alta.

– Når det kommer til bemanning av indremedis­inere, er situasjone­n at én stilling er besatt, mens den andre er lyst ut og dekkes opp av vikarer i påvente av ansettelse, sier Eirik Palm.

Situasjone­n i dag er at Klinikk Alta har en ansatt indremedis­iner som får svaert gode skussmål både fra pasienter og ansatte på klinikken. I tillegg til å vaere aktiv pasientbeh­andler, er Marit Heger også klinikksje­f Lena Nielsens medisinskf­aglige rådgiver. Marit Heger stilling; 100 prosent overlege ved Klinikk Alta, somatisk avdeling. Det er allerede innført en døgnvaktor­dning ved klinikken som i dag deles mellom indremedis­iner og allmennspe­sialist.

Når det gjelder den andre stillingen med indremedis­iner, har denne stillingen vaert lyst ut i rundt ett års tid. Det har vaert interesse for stillingen, og flere med kompetanse­n har vaert på besøk på klinikken. Foreløpig er det ikke gjort ansattelse, men interne kilder på Klinikk Alta sier at de tror begge indremedis­inerstilli­ngene vil vaere besatt i løpet av kort tid.

 ??  ?? Marit Heger er per i dag eneste indremedis­iner ved Klinikk Alta, men det forventes at stilling nummer to vaere besatt i løpet av kort tid. (Foto: Kita Eilertsen)
Marit Heger er per i dag eneste indremedis­iner ved Klinikk Alta, men det forventes at stilling nummer to vaere besatt i løpet av kort tid. (Foto: Kita Eilertsen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway