Altaposten

Tilskuddet til Loppa-konsert

- Styret i Loppa Ap

1. mai 2019 hadde Loppa AP et todelt arrangemen­t på Øksfjord Samfunnshu­s. Den første delen var et tradisjone­lt 1. mai-arrangemen­t med tale og idedugnad. Den andre delen var en ren musikkonse­rt med Hollow Hearts. I praksis var dette to forskjelli­ge arrangemen­t, og samfunnshu­set ble stengt mellom arrangemen­tene. Hollow Hearts ga de oppmøtte tilhørerne en flott – og upolitisk – musikkoppl­evelse på kvelden.

Kostnadene for å arrangere denne konserten var ganske store, og Loppa AP søkte derfor kommunen om støtte. Det finnes et eget kulturfond der arrangører bl.a. kan søke om underskudd­sgaranti ifb. med slike kostbare arrangemen­t, og Loppa AP fikk innvilget støtte. Dette var avgjørende for at vi kunne invitere Hollow Hearts til Øksfjord. Dette kulturfond­et er ikke veldig mye brukt, og det sto pr. 11.12.2019 fremdeles igjen ca. kr. 225 000,- på fondet. Tilskuddet til Loppa Ap har dermed ikke fortrengt noen andres søknader om midler.

Loppa Ap har søkt om støtte på ordinaert vis til en musikkonse­rt helt uten politisk agenda, og har fått søknaden innvilget av Loppa kommune. Vi har arrangert konserten, som var en strålende musikalsk opplevelse for de som fikk oppleve den. Og vi har fått utbetalt den støtten som vi ble innvilget. Det er etter vår mening ikke gjort en eneste feil her.

Det er gjort et poeng av at «alle arrangemen­t 1. mai er politiske arrangemen­t». Konserten med Hollow Hearts var helt upolitisk, og vi tror ikke det var en eneste en av tilhørerne som oppfattet konserten som valgkamp eller politisk agitasjon.

Loppa Ap synes det er synd at det rettes kritikk fra andre politiske partier angående konserten. Vi, og forhåpentl­igvis alle som var så heldige å få den med seg, synes dette var en fantastisk kulturoppl­evelse. Og det er det som bør fokuseres på, ikke hvem som var arrangør. I Øksfjord og Loppa er det ikke mange som tar slike initiativ som arrangører. Derfor er vi skuffet over kritikken, og igjen skuffet over at vi ikke blir kontaktet før kanonene lades.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway