Altaposten

– Vi har vaert griseheldi­ge

Nussir mener finansieri­ngen skal vaere på plass i løpet av året.

- Av Rolf Edmund Lund rolf@altaposten.no

– Vi har vaert griseheldi­g som har fått med Alexander Krogh, som både kjenner området og regionen, samtidig som han har internasjo­nal erfaring og nettverk inn mot finansmilj­øene, sier direktør Øystein Rushfeldt i Nussir.

Han forteller at styret hadde lite tro på at de skulle få lokal kompetanse.

Forventnin­gen var at en CEO mest sannsynlig ville ha kontor i Oslo, der finansmilj­ene befinner seg. – Slik gikk det ikke og det er vi veldig glade for. Det betyr også at vi er i en gunstig situasjon i forhold til tidsplanen og målsetting­en er at vi skal ha finansieri­ngen på plass i løpet av året, sier Rushfeldt, som innrømmer at koronasitu­asjonen skape en viss uro.

12. mars skulle de faktisk møtes i Oslo, men på veien dit landet Krogh på Arlanda og fikk med seg Erna Solbergs pressekonf­eranse og nedstengni­ng. Firebarnsp­appaen reiste derfor tilbake til Dubai for å unngå karantene. Møter har det imidertid vaert mulig å ha hele veien, på Teams.

– Vi forventet at koronasitu­asjonen skulle forsinke prosessen, men vi har hatt møter med både banker og forretning­sforbindel­ser hele veien. Det gjør jo blant annet at man sparer tid og penger, sier Rushfeldt.

Parallet jobbes det å heftig med de andre brikkene i puslespill­et.

– Vi kommer til å få et veldig godt team og vil snart ansette andre nøkkelpers­oner, som gruvesjef og utbyggings­leder. Når finansieri­ngen er på plass, skal det gå raskt å komme i gang med drifta, mener Rushfeldt.

 ??  ?? Møter på Teams har gått helt smertefrit­t for Nussir. Alexander og Øystein holder kontakten mellom Norge og Dubai inntil situasjone­n tillater flytting nordover.
Møter på Teams har gått helt smertefrit­t for Nussir. Alexander og Øystein holder kontakten mellom Norge og Dubai inntil situasjone­n tillater flytting nordover.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway