Altaposten

Laerer å bruke kroppen sin

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

Ungdommens hus er klar med proff instruktør til dansesugne ungdommer.

Lisa Pedersen ser fram til å laere bort spennende dansemoves for ungdommer i sommer. Hver torsdag tar hun imot alle som har lyst å laere litt om dansens hemmelighe­t på ungdommens hus.

Nybegynner­e og viderekomm­ende

– På Huset sin Facebook-side står det hvor man melder seg på eller mer informasjo­n om det hele. Dette er et gratistilb­ud til alle unge fra 13 år og oppover, sier Pedersen.

Hun har i en årrekke danset og sunget i en rekke oppsetning­er i Alta, nå vil hun gjerne laere bort noen av sine triks til både nybegynner­e og viderekomm­ende.

– Kurset har mye fokus på bevegelse og musikalite­t. Det betyr at man laerer å bruke sin egen kropp på en best mulig måte i ulike situasjone­r. Mot slutten av hvert kurs laerer deltakerne en koreografi som vi utfører sammen.

Velger fritt

Pedersen påpeker at man ikke trenger å vaere med hver eneste torsdag.

– Dansekurse­t, som vi har kalt for «Dans med Lisa», går av stabelen hver torsdag og det varer ca halvannen time pr gang. Man kan selv velge å vaere med hele sommeren til første uka i august, eller bare bli med når det måtte passe.

– Hvem kan komme?

– Alle som har lyst å danse eller synes det er spennende å røre på seg litt med musikk som base. Det er alltid fint og sunt å røre på kroppen, så de som bare vil «trimme» litt, er også hjertelig velkommen, avrunder Pedersen som sier de har plass til omlag 20 deltakere pr gang.

– Kommer det flere, fikser vi større lokale på strak arm, påpeker hun.

 ??  ?? Lisa Pedersen er ikke bare en god vokalist. Hele sommeren skal hun laere altavaerin­gen å danse. (Arkivfoto: Reiulf Grønnevik)
Lisa Pedersen er ikke bare en god vokalist. Hele sommeren skal hun laere altavaerin­gen å danse. (Arkivfoto: Reiulf Grønnevik)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway