Altaposten

– Blir en variert sommerkons­ert

- Av Kita Eilertsen kita@altaposten.no

Musikerne Margrethe Sara, Hege Sofie Nilsen og Irina Girunyan fremfører kjente og klassiske stykker.

– Det ble litt bonus for meg å få vaere med på denne konserten. Jeg gleder meg kjempemye, det blir sikkert spennende. Det er bra for oss musikere å ha noe å gjøre i sommer. Og så blir det jo enda mer spesielt å vaere med på en slik konsert akkurat nå, forteller Margrethe Sara, som med sin trombone som hovedinstr­ument nylig har avsluttet første året på Musikkonse­rvatoriet i Tromsø.

Stykkene hun har valgt er fra hennes eget repertoar, også fra stykker hun skulle ha fremført til eksamen men som ble avlyst på grunn av korona.

– Ett av de stykkene som jeg skulle ha til eksamen er litt spesielt for meg. Det er Vocalise (av Sergei Rachmanino­ff, journ.anm.), med klaver som akkompagne­ment, et veldig fint stykke og min personlige favoritt. Dette blir første gang jeg fremfører det, så jeg gleder meg ekstra mye til det, sier Sara.

Mange har kanskje hørt henne spille tidligere i sommer, da hun har hatt sommerjobb med å spille til gudstjenes­ter.

– Det blir en lett og sommerlig, ørevennlig konsert med kjente og kjaere melodier, sier Irina Girunyan, som til vanlig er organist i Alta menighet.

De skal spille mest klassisk repertoar, men det blir også mye populaer klassisk musikk, som de tror folk vil kjenne igjen og som de mener vil oppleves som lett tilgjengel­ig.

Og organisten spiller klaver

Irina Girunyan har spilt med både Margrethe Sara og Hege Sofie Nilsen i Nordlyskat­edralen mange ganger før.

– Menigheten har vaert veldig glad for å få Margrethe med på gudstjenes­tene. Og Hege Sofie Nilsen og jeg har samarbeide­t ofte, da hun med sin bedrift «Syngeriet» har sunget i begravelse­r og vielser. Nå er det første gang vi tre skal opptre sammen i en egen konsert, forteller Girunyan.

Hege Sofie Nilsen vil fremføre blant annet Ved Rondane av Grieg, noe av Händel, Nella Fantasia basert på Gabriels Oboe av Ennio Morricone og en Sommernatt ved fjorden av Kjetil Bjørnstad. Vi får også høre «Sang til Lotta» av Jan Sandstrøm, samt Irinas solopianos­tykker av Pjotr Tsjaikovsk­ij og Frederic Chopin.

 ??  ?? Margrethe Sara, Hege Sofie Nilsen og Irina Girunyan inviterer til en leken sommerkons­ert med klassiske perler. (Foto: privat)
Margrethe Sara, Hege Sofie Nilsen og Irina Girunyan inviterer til en leken sommerkons­ert med klassiske perler. (Foto: privat)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway