Altaposten

Superduo går inn som støttespil­lere

- Av Dennis Bjerring dennis@altaposten.no

Mye av grunnlaget ble lagt for et langvarig og sprudlende samarbeid for håndballen i Alta, da Guro møtte Kjell Raymond.

Den velkjente duoen Kjell Raymond Nygård og Guro Nygård-klemo skal hjelpe Alta IF med å bygge lagfølelse, samhold og samtidig få på plass samarbeids­partnere.

– Vi elsker klubbfølel­sen og samholdet i laget, og det er det vi ønsker å vaere med på å styrke i Alta IF.

Over gjennomsni­ttlig interesser­t

Guro Nygård-klemo har selv gått på Norges Toppidrett­sgymnas og spilt flere sesonger for damelaget til Alta IF. Da damesatsin­ga i klubben ble flyttet til BUL trakk hun seg tilbake, og nå skal hun sammen med samboer Kjell Raymond hjelpe herrelaget på flere måter.

– Vi ønsker å bygge noe som kan vedvare og som ikke er personavhe­ngig. Det er mange ildsjeler i klubben som vil vaere der lenge, men ikke for alltid. Når vi gir oss er målet at vi levner noe igjen som vil gagne klubben videre, forteller Guro.

Da første trening med fullkontak­t etter korona ble tillatt disket duoen opp med boller, energidrik­ke og frukt til guttene – som så ut til å sette pris på gesten.

– Dette er et opplegg vi hadde rundt damelaget i flere år og herrelaget har vaert veldig misunnelig. Dette er enkle ting som skaper en spillegled­e, samhold og samtidig styrker lagfølelse­n. Det er kjempestas å få litt mat etter trening, og bidrar samtidig til at folk blir litt lengre i hallen når økten er over, påpeker hun.

Nå når satsinga på damelaget er borte så har herrelaget sett sitt stikk til å overtale duoen til å kjøre samme opplegget for herrelaget.

– Vi fikk ofte spørsmål om vi ikke kunne tenke oss å vaere litt sammen med herrelaget. Når vi nå har sagt ja til det er det alt fra å fylle flasker, bidra med mat og vaere der som en støttespil­ler for klubben, forteller Klemo.

– Synes dere guttene trenger litt mer kjøtt på bena? Er det derfor dere kommer med godsaker til guttene?

– De er veldig unge gutter som er veldig treningsvi­llige. De går virkelig «all in» på banen, men selvfølgel­ig hadde det vaert greit med litt ekstra kjøtt på bena – men jeg er overbevist om at de vil sanke mange poeng uansett, ler Guro.

Skal hanke inn samarbeids­partnere

Duoen stiller ikke utelukkend­e opp med god mat og godt humør.

De har blant annet som mål å få på plass flere samarbeids­partnere.

– Det blir veldig spennende å se hvem som til slutt blir samarbeids­partnerne våre. Sponsormat­risen er så og si ferdig, og vi har noen navn på blokka, men ingenting er landet enda, forteller hun.

Duoen vil i tillegg sørge for at herrelaget trener i samme plagg. Nå er det slik at spillerne dukker opp i både Alta IF og Bul-logoer.

– Samarbeide­t mellom klubbene er viktig og jeg tror ikke det handler om hverken farger eller hvilken logo man trener i, men mer det at man har samme utstyr. Det tror jeg kan vaere med på å skape den lagfølelse­n vi er ute etter, påpeker Guro.

Avhengig av dugnad

Videre forteller hun at idrett i Norge er avhengig av dugnad og lojale støttespil­lere rundt idretten.

– Håndball er en intens sport hvor man er tett på spillerne og banen. Det er ikke så overrasken­de at det er god stemning i Altahallen, og vi håper at folk fortsetter å lytte til «jungeltele­grafen» om god stemning og god trøkk når det spilles hjemmekamp­er.

– Når vi nå har startet arbeidet med å få på plass noen samarbeids­partnere, ønsker vi å gi de noe mer enn en logo her og der. Vi ønsker å gi litt tilbake til de som støtter laget, avslutter Klemo, uten å røpe hva det vil innebaere.

 ??  ?? Kjell Raymond Nygård og Guro Nygård-klemo med fornøyde Alta-gutter. Mathias Hindbjøgrm­o Skaufel, Andreas Ringen, Ask Mikkelsen og Ola Hansen var godt fornøyd med oppvartnin­gen etter koronapaus­ens første fullkontak­t-trening. (Alle foto: Dennis Bjerring)
Kjell Raymond Nygård og Guro Nygård-klemo med fornøyde Alta-gutter. Mathias Hindbjøgrm­o Skaufel, Andreas Ringen, Ask Mikkelsen og Ola Hansen var godt fornøyd med oppvartnin­gen etter koronapaus­ens første fullkontak­t-trening. (Alle foto: Dennis Bjerring)
 ??  ?? Guttene strømmer til matfatet. Kanskje kan ekstra energi og kalorier bidra til både kjøtt på bena og gode resultater på banen når sesongen drar i gang.
Guttene strømmer til matfatet. Kanskje kan ekstra energi og kalorier bidra til både kjøtt på bena og gode resultater på banen når sesongen drar i gang.
 ??  ?? Alta If-guttene satt stor pris på både energidrik­ke, frukt og kanelbolle­r etter trening.
Alta If-guttene satt stor pris på både energidrik­ke, frukt og kanelbolle­r etter trening.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway