Altaposten

Alta tar 2. plassen

- Av Rolf Edmund Lund rolf@altaposten.no

Alta IF kan kjempe om opprykk, men mangler goalgetter­en som kan skyte laget rett til Obos-ligaen.

Det mener duoen Frank Halvorsen og Øystein Esjeholm, to dager før seriestart i 2. divisjon, der Alta IF får besøk av Tromsdalen. Altaposten har utfordret de to ekspertene og kommentato­rene til mediehuset om å spå utfallet av seriespill­et. Det er optimistis­ke og mener at kun Fredriksta­d vil vaere foran Alta på tabellen.

Fredikstad er storfavori­tt

Halvorsen og Esjeholm tok utfordring­a på strak arm og har sett inn glasskula, for å vurdere hvem som vil kjempe i topp og bunn i årets seriespill.

– Det er en vanskelig øvelse å tippe en sluttabell før serien starter. Det er imidlertid to ting vi er ganske sikre på. Det er at Fredriksta­d er storfavori­tt til å rykke opp. Det andre er at Fløya kommer til å få trøbbel med å berge plassen, sier duoen, som har Alta IF som en av de store utfordrern­e til direkte opprykk.

– Alta er forsterket gjennom Morten Gamst Pedersen og Hans Norbye. Men vi skulle ønske at de hadde fått på plass et par forsterkni­nger til. En måljeger hadde vaert på sin plass, men vi får håpe at Christian Reginiusse­n slår til med 10-15 scoringer. Da lukter det godt, sier duoen, som også tror Kjelsås er med i gullkampen.

Følger serien

Radio Alta og Altaposten kjører for fullt nå som sesongen endelig starter, flere måneder på etterskudd. Esjeholm og Halvorsen skal som vanlig kommentere kampene direkte på Radio Alta og Altaposten.no. Nytt av året er at mediehuset streamer fra indre bane, først èn time før kampstart, og deretter får du alle reaksjoner på kampen etter kampslutt. Dette er en samsending som både går på radio og nett. Og selve kamper får du selvsagt kommentert som vanlig på begge plattforme­r.

– Vi satser på god dekning både før, under og etter kampen. Vi får gjester i studio på indre bane før og etter kampen. Der blir det intervjuer med trenere og spillere og vi tar pulsen på hele showet. Og selvsagt kommentere­r vi kampen på radiovis. Vi har ikke tv-rettighete­r under selve kampen, men vi skal likevel gi full gass når vi kommentere­r kampen på radioen, sier Halvorsen.

 ??  ?? Frank Halvorsen og Øystein Esjeholm kan endelig slå seg løs når Alta IF og TUIL overføres på Radio Alta og Altaposten.no. – Alta tar 2. plassen, er tipset fra duoen. (Foto: Bjørn Martin Lyng)
Frank Halvorsen og Øystein Esjeholm kan endelig slå seg løs når Alta IF og TUIL overføres på Radio Alta og Altaposten.no. – Alta tar 2. plassen, er tipset fra duoen. (Foto: Bjørn Martin Lyng)
 ??  ?? Morten Gamst Pedersen blir dirigent på midtbanen og er en av grunnen til optimismen som råder før seriestart.
Morten Gamst Pedersen blir dirigent på midtbanen og er en av grunnen til optimismen som råder før seriestart.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway