Altaposten

Flytter hjem: – Gleder oss!

- Av Bjørn Martin Lyng bjorn.lyng@altaposten.no

Alta IFS herrer skal spille seriekamp på Aronnes for første gang siden 2007.

Finnmarksh­allen er stengt på ubestemt tid, ingen tiltak kan iverksette­s før kommunen og hallen får takstmanne­ns rapport etter befaringen. Tirsdag kom den endelige bekreftels­en på at Alta IF møter Tromsdalen på Aronnes i stedet.

– Siden fredag har vi jobbet iherdig med å sørge for en god løsning for alle parter, og med et hovedfokus på det sportslige og at banen vi skal spille på er i best mulig stand. Til slutt ble valget enkelt, sier kommunikas­jonsansvar­lig Torgeir Ekeland.

Fredagens avspark blir tatt på Villaksban­en som ble åpnet under fjorårets Altaturner­ing. Herrelaget er dermed tilbake på Alta idrettspar­k for første gang siden 2007.

– Vi gleder oss til det, det er fine forhold på Villaksban­en, sier trener Vidar Johnsen.

Nostalgisk

Torsdag formiddag legger Alta IF ut alle ubrukte partnerbil­letter for salg, og det skal gjøres en skikkelig innsats for at banen kan ta i mot både lag og tilskuere. Finnmarksh­allen låner ut stoler for å lage tribuner.

– Vi er naturligvi­s fullstendi­g klare over at publikumso­pplevelsen ikke nødvendigv­is like god som i Finnmarksh­allen, men nostalgien av å endelig spille en seriekamp på Alta Idrettspar­k for første gang siden 2007 kan bringe frem smilet hos de fleste av oss, skriver Alta IF på sine nettsider.

Publikum vil bli plassert på høyre side av banen fra parkeringe­n, og klubben ber om publikums samarbeid til å holde en meter avstand til hverandre.

– Vi ønsker også å både takke og berømme våre gode naboer i BUL som på svaert kort varsel stilte

Coop Arena tilgjengel­ig for oss, til både gjennomfør­ing av kamp og til treninger uken i forveien. Det er fint å vite at vi har gode naboer å se til når behovet er der, uttrykker klubben.

 ??  ?? Vidar Johnsen og herrelaget har gjennomfør­t treningene på Villaksban­en den siste uken. (Foto: Torgeir Ekeland)
Vidar Johnsen og herrelaget har gjennomfør­t treningene på Villaksban­en den siste uken. (Foto: Torgeir Ekeland)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway