Altaposten

Buffé-forbud blir opphevet

15. juli vil hoteller og kantiner igjen kunne tilby buffé til sine gjester.

- Av Kristine Jonas kristine@altaposten.no

Hotelldire­ktør ved Thon Hotell Alta, Linda Heltne, kan likevel ikke si med sikkerhet at frokostbuf­féen ved hotellet vil åpnes allerede 15. juli. Selv fikk hun nyheten først i dag.

Venter på avklaring

– Frokostbuf­fé er noe folk gleder seg til når de er på hotell. Selv om vi har hatt en god løsning med à la carte frokost, så er det en gledelig nyhet å høre at vi får åpne for buffé igjen.

De venter nå på konkrete retningsli­njer fra kjeden, før de kan si noe om når frokostbuf­féen åpner, og hvordan det blir å fungere i praksis.

– Jeg tipper at vi må gjøre noen ting annerledes, blant annet for å oppretthol­de krav om en meter mellom gjestene. Vi avventer naermere beskjed, opplyser Heltne.

Hun understrek­er at bufféen vil åpne før eller siden uansett, men at de må føle seg sikre på at de kan ivareta sikkerhete­n til gjestene.

Venter tålmodig

Daglig leder for Peppes Pizza Alta, Tonje Bohr Iversen, sier til Altaposten at de enda ikke vet om opphevinge­n også gjelder dem. – Vi vet ikke enda om det kun gjelder hoteller og kantiner, eller om det gjelder restaurant­er også. Så der må vi avvente og se hvordan reglene blir. Jeg håper selvfølgel­ig det blir åpnet for oss også, men vi er mest opptatt av at smittevern­et blir tatt på alvor. Så får vi bare vaere tålmodig og se, sier Iversen.

 ??  ?? Linda Heltne håper de kan starte opp med bufféne raskest mulig. (Arkivfoto)
Linda Heltne håper de kan starte opp med bufféne raskest mulig. (Arkivfoto)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway