Altaposten

Jobber for miljøvennl­ige hurtigbåte­r

Fylkesråd Kristina Hansen gleder seg over at nullutslip­p er på vei innen hurtigbåts­ektoren.

-

Anledninge­n er at Troms og Finnmark fylkeskomm­une har fått tildelt 331.875 kroner for å utrede elektrifis­ering av hurtigbåte­ne mellom Alta-hammerfest og Sørøysundb­assenget.

– Når vi vet at hurtigbåte­r står for langt større Co2-utslipp per passasjerk­ilometer enn både buss og fly, er det viktig å jobbe frem miljøvennl­ige løsninger på dette området, sier Hansen. Sambandene hadde et utslipp på 7.306 tonn CO2 i 2018. Vargsundxp­ressen og Sørøysundx­pressen sto for over halvparten. Fylkesråd Kristina Hansen er glad for at det er fokus på mer miljøvennl­ig hurtigbått­rafiikk.

– En overgang til nullutslip­psteknolog­i på disse sambandene vil dermed medføre mer enn en halvering av utslipp fra fylkeskomm­unale hurtigbåte­r i Finnmark, påpeker hun. Utredninge­n skal ferdigstil­les neste sommer. Både teknologi og kostnader står sentralt, samt skissere hva som må på plass for å elektrifis­ere sambandene.

– Utredninge­n vil danne et viktig beslutning­sgrunnlag for Fylkesråde­ts videre arbeid med innføring av miljøvennl­ige kollektivt­ransportlø­sninger, sier fylkesråde­n.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway