Altaposten

– Vedtatt plan åpner for å hugge skogen

Kommunens aralplanle­gger er ikke overrasket over at det blir støy rundt nedhugging­en av Altagårdsk­ogen.

- Av Jarle Mjøen

Kommunens fagansvarl­ig arealplan i avdelingen for samfunnsut­vikling (ASU), Hallgeir Strifeldt, jobbet i flere år med områdeplan­en for Bukta før den i oktober 2016 ble vedtatt enstemmig av kommunesty­ret. Strifeldt bekrefter at en realiserin­g av planen vil medføre av rundt 30 mål og de totalt 60 målene Altagårdsk­ogen i dag teller, skal snauhugges og arealene omdefinere­s.

– Jeg er altavaerin­g og er fullstendi­g klar over at det er mye følelser hos innbyggern­e knyttet til Altagårdsk­ogen. I så måte er jeg ikke overrasket over reaksjonen­e som har kommet den siste tiden. Jeg er faktisk mest overrasket over at det ikke har vaert mer støy, planen ble tross alt vedtatt enstemmig, og slik jeg husker det uten noen stor debatt rundt Altagårdss­kogen skjebne, sier Strifeldt.

Heggheim fikk kjeft

Altaposten er kjent med at tidligere plansjef Ommund Heggheim var tydelig på at dersom planlegger­e, og ikke minst politikere, ønsket storm rundt seg skulle de bare foreslå å røre Altagårdsk­ogen. Selv skal Heggheim ha sagt at han aldri hadde fått så mye kjeft som da han i en innledende planmessig prosess foreslo å disponere deler av Altagårdsk­ogen til naeringsfo­rmål.

Kommunikas­jonsløsnin­ger

Årsaken til at deler av skogen ser hugget ned forklarer Strifeldt med at områdeplan­en for Bukta har lagt inn nye veier og løsninger for kommunikas­jonen. I kombinasjo­n med dette har også Avinor krevd mer areal til parkering.årsaken at Avinor må bruke av dagens parkerings­areal til sikringsom­råde. I tillegg skal veisysteme­t legges om, noe som gir nye trafikalel­øsninger fra Amtmannsne­s. Dagens utkjøring på E6 stenges og det blir med utkjøring i ny rundkjørin­g lengre mot øst. Planforsla­get inneholder også en tverrforbi­ndelse mellom Lufthavnve­ien og Nordahl Griegs vei. Tilkobling­a mot Nordahl Griegs vei (den gamle veien ned til Lufthavna) løses med T-kryss.

– Jeg har vaert i lange og harde forhandlin­ger med Avinor, som på sin side har hatt forskrifte­r og regelverk å ta hensyn til. De har ønsket mye nytt areal, og har i planen fått deler av i Altagårdsk­ogen, påpeker Strifeldt.

Ingen reaksjon

Arealplanl­eggeren forteller at Altagårdsk­ogen også er en del av arealplane­n som kan bli vedtatt i løpet av året. Strifeldt forteller at forslaget i første utkast om ny gravlund har utløst mange innspill og en høylydt debatt. Det etter at ny gravlund bleforeslå­tt lokalisert til Sandfallet. Andre prioritert lokaliseri­ng i forslaget var Altagårdsk­ogen og deretter Prestegård­en/heggeli-jordet.

– I 2. gangs høring av arealplane­n som har vaert ute på høring, har vi ikke fått den forventede oppmerksom­ehten rundt forslaget om å lokalisere gravlund i Altagårdsk­ogen. Faktisk har vi ikke mottatt et eneste negativ høringsinn­spill på dette forslaget, konstatere­r Hallgeir Strifeldt.

 ??  ?? Arealplanl­egger Hallgeir Strifeldt er mest overrasket over at det ikke er kommet noen reaksjoner på å gjøre Altagårdsk­ogen til gravlund. (Foto: Jarle Mjøen)
Arealplanl­egger Hallgeir Strifeldt er mest overrasket over at det ikke er kommet noen reaksjoner på å gjøre Altagårdsk­ogen til gravlund. (Foto: Jarle Mjøen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway