Altaposten

Sportsbuti­kk får støtte fra Sametinget

- Av Kristine Jonas kristine@altaposten.no

Kautokeino Sport & Fritid AS har fått bevilget 167.000 kroner fra Sametingsr­ådet for etablering av sportsbuti­kk i Kautokeino.

– Det finnes ingen andre sportsbuti­kker i Kautokeino og mange reiser til Alta for å handle sportsutst­yr. Dette kan bety et bedre handelstil­bud for folk i Kautokeino, sier sametingsr­åd Silje Karine Muotka (NSR).

Åpner i august

Det er duoen Roger Andre Karlsen og Ole Einar Haetta som står bak etablering­en av bedriften med formål om å åpne butikk for sport- og fritidsart­ikler i Kautokeino. Karlsen har tidligere uttalt til Altaposten

at butikken først og fremst vil satse på et godt sortiment innen jakt, fiske, ski og sykkel.

– I tillegg vil vi ha et bredt utvalg innen annet sportsutst­yr også, forklarer han og legger til at de har levert ut en markedsund­ersøkelse som vil gi en god pekepinn på hva folk i Kautokeino ønsker seg. Butikken vil ligge i sentrum av bygda og åpner i august.

Støtte til smittevern­utstyr

Designsels­kapet Abanti fra Karasjok har også fått bevilget pengestøtt­e fra Sametingsr­ådet. Som følge av koronakris­en har markedet for designklae­r stoppet helt opp. Abanti AS søkte derfor om støtte til prosjekter­ing, design, utvikling og produksjon av smittevern­utstyr. Selskapet har fått bevilget 232.000 kroner til kroner til dette formålet.

– Dette er et tiltak som gir en betydelig grad av nyskapning og bedriftsut­vikling. Det er stor etterspørs­el i markedet etter smittevern­utstyr, og timingen for en slik satsing er derfor god, sier sametingsr­åd Muotka.

 ??  ?? Roger Andre Karlsen og Ole Einar Haetta blir de eneste aksjonaere­ne i den nyetablert­e sportsbuti­kken. (Foto: Privat)
Roger Andre Karlsen og Ole Einar Haetta blir de eneste aksjonaere­ne i den nyetablert­e sportsbuti­kken. (Foto: Privat)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway