Altaposten

Drysser ut sommersing­ler

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

– Jeg håper låtene slår an.

Frank Jaegervand Larssen, tidligere elev fra musikklinj­a ved Alta videregåen­de skole, gir ut flere låter som han håper folket kan nyte i sommerferi­en.

Fire på rappen

Larssen, som kommer fra Kjøllefjor­d, og som bor i Trondheim, har valgt artistnavn­et Jaegervand i forkant av låtslippen­e.

– Under koronakris­a skjønte jeg at tiden var inne til å slippe låtene mine, sier Jaegervand, som er utdannet produsent og låtskriver fra Berklee i USA. Han har spilt trommer og sunget helt siden han gikk på musikklinj­a i Alta. Musikkinte­ressen startet tidlig i barndomshj­emmet i Kjøllefjor­d i Finnmark.

Nå slipper han fire singler på løpende bånd. Den første, «No One But Us» ble sluppet for noen dager siden.

– Hvilken sjanger er låten for de som vil ta en lytt?

– Elektronis­k, ambient pop. Jeg har noen medkomponi­ster på to av låtene. Jeg spiller for øvrig alle instrument­ene selv. Jeg er trommeslag­er og sanger i bunnen, men spiller også bass og keyboard.

Elsker lyd

Låtene slippes på spotify og andre strømmetje­nester først. De er døpt «Indian Summer», « Personalit­y» og «Kaileigh».

– Jeg håper låtene slår an. Det hadde vaert veldig kult. Til daglig jobber med mye med lydarbeid på ulike prosjekt. Dette feltet er så spennende, at jeg også i høst, hvis jeg kommer inn, skal studere musikktekn­ologi ved NTNU i Trondheim, sier Larssen, som gjerne skipper studiet hvis låtene slår an.

– Som musiker og artist så må du ta ting litt som de kommer. Hvis karrieren skyter fart, blir selvsagt artistlive­t prioritert.

Bipolar

Ettersom han har bodd i Alta, er han ikke fremmet for å opptre i byen i framtiden.

– Jeg gikk ut av musikklinj­a i 1992 og minnes at det var veldig moro å bo i Alta.

– Noen planer om å opptre i Alta? – Jeg spiller gjerne livekonser­ter og gjerne i Alta, men et livekonsep­t for disse låtene er ikke noe jeg har planlagt eller tenkt på per nå. Nå har det handlet om å produsere og skape låter, og det er denne prosessen jeg setter mest pris på, sier Jaegervand, som i voksen alder fikk diagnosen bipolar 2, noe som ga ham svar på hvorfor livets utfordring­er ofte satte han ut av spill.

– Sakte, men sikkert har jeg klart å etablere rutiner med familietid, trening, meditasjon og tilstrekke­lig søvn, der alle har blitt viktige hjørnestei­ner for en stabil og forutsigba­r hverdag. Nå har livet mitt landet i et lettere terreng, avrunder artisten.

 ??  ?? Den tidligere musikkelev­en fra Alta videregåen­de skole, Frank Jaegervand Larssen, håper fire låtslipp i felleferie­n vil slå an hos publikum. (Pressefoto)
Den tidligere musikkelev­en fra Alta videregåen­de skole, Frank Jaegervand Larssen, håper fire låtslipp i felleferie­n vil slå an hos publikum. (Pressefoto)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway