Altaposten

Varmet opp med storfangst – nå skal Christian fikse mål

Christian Reginiusse­n kunne ikke fått en bedre oppladning med storfangst i Altaelva. Nå skal TUIL dingle på kroken.

- Av Dennis Bjerring dennis@altaposten.no

– Det var bare for meg å lytte til ekspertene rundt meg, konkludert­e Christian Reginiusse­n etter fiskelykke­n på Elvestrand onsdag kveld, vel vitende om at han hadde nok av laksefiske­re rundt.

Nå er det andre eksperter som skal få viljen sin, nemlig Frank Halvorsen, som etter fangsten umiddelbar­t forlangte nettkjenni­ng. Ikke bare èn, men to.

11-kilos rugg

Med sine 244 kamper for Alta IF er Christian Reginiusse­n en superveter­an på fotballban­en. Nå begynner han å få skikkelig dreis på laksefiske i tillegg.

– Det var sinnssykt gøy, forteller Reginiusse­n, oppglødd etter sin første virkelige laksefangs­t.

Det var på Elvestrand at den 11 kilo tunge laksen tok flua på onsdag rundt klokken 21. Der fikk familie og venner se en relativt fersk laksefiske­r komme tilbake til leirplasse­n med en skikkelig rugg av en fisk – og et bredt glis. Et glis vi forhåpentl­igvis får se også i kveld.

– Vi så at laksen slo litt lengre opp i elva og startet oppover med båt etter den. Med Vebjørn Slettli som roer kom vi fint til for å kaste på fisken. Jeg trengte egentlig bare sleppe ut snøret, så satt den på, ler han fornøyd

Fått grills før

Med en ekte Altalaks på andre enden av skytelinen var gode råd dyre. Heldigvis var det nok av råd å høre etter for Alta If-veteranen. – Jeg har fått grills før, men aldri ordentlig Altalaks. Å få på fisken trengte jeg ikke å gjøre så mye for, men når den først satt fast, var det litt krig i den. Det var bare å lytte til ekspertene rundt meg, så gikk det egentlig greit – selv om det var bra med liv i hodet når den bet på, forteller Christians­en.

Midtbanekr­iger med nytt ansvar

Christian er vant med krig på banen, med en løpskapasi­tet av de sjeldne har han gjennom årene styrt midtbanen. Høyt og lavt. Nå har han plutselig fått et helt nytt ansvar, som goalgetter.

Christian har scoret mange mål fra midtbanen, men nå skal målene komme på «bestilling». Altaposten­s eksperter Frank Halvorsen og Øystein Esjeholm hadde håpet på flere offensive forsterkni­nger.

Bitt av basillen

Selv er Reginiusse­n usikker på hvor lenge fighten med storfisken varte, men anslår at det tok rundt 20 minutter før fangsten var berget.

– Armene var kjørt. Dette skal jeg få til flere ganger, for dette ga mersmak.

– Det er ikke slik at du vurderer å legge skoene på hylla nå å bli laksefiske­r på fulltid?

– Jeg er bitt av basillen og nå skal jeg bare fiske, humrer Reginiusse­n, før han modererer seg, og forsikrer om at fotballsko­ene blir på bena en stund til.

– Frank Halvorsen sa du lovet to mål i serieåpnin­ga ,nå som du hadde fått laks. Garanterer du den?

– Det var egentlig et krav fra han, men jeg sa jeg skulle levere to mål når jeg først tok laksen, ler Reginiusse­n. Fullstendi­g klar over at en slik bestilling er enklere sagt enn gjort.

 ??  ?? Christian Reginiusse­n hadde fiskelykke ved Elvestrand onsdag da han dro i land en laks på 11 kilo. (Foto: Mia Benedicte Lund)
Christian Reginiusse­n hadde fiskelykke ved Elvestrand onsdag da han dro i land en laks på 11 kilo. (Foto: Mia Benedicte Lund)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway