Altaposten

Klart vi skal vaere der oppe og kjempe

Brage Berg Pedersen returnerer på lån til Alta IF.

- Av Kristine Jonas kristine@altaposten.no Av Bjørn Martin Lyng bjorn.lyng@altaposten.no

Alta IF bobler av optimisme før seriestart.

– Vi føler at vi står sterkt for sesongen. Det er klart vi skal vaere der oppe og kjempe, sier midtbaneel­eganten Felix Jacobsen, som etter et langt skadeavbre­kk har fått mulighet til å komme seg til hektene.

Veldig spente

Med tre måneders koronastop­p i fotballen og kun to treningska­mper før seriestart, er hovedtrene­r Vidar Johnsen sikker på at laget er godt skodd for en noe redusert sesong..

– Når det har vaert så kort tid, føler du at du ikke har nådd gjennom alt, men vi må bare vaere klare. Vi er veldig spente, sier Johnsen.

Omgivelsen­e er også temmelig spente, med tanke på at spillere som Morten Gamst Pedersen og Hans Norbye nå skal tjenestegj­øre for flaggskipe­t i eget fylke. Skal vi tro ekspertene er sjansen for å hevde seg i toppen tilstede, selv om Fredriksta­d er storfavori­tt.

Satser på seier mot TUIL

I kveld møter de erkefiende­n Tromsdalen og Johnsen satser på revansj etter 0-1 i treningska­mpen i Nordreisa forrige helg.

– Reginiusse­n har lovet oss to mål, så skal vi sørge for at vi er godt stilt ellers, smiler, og sikter til at krigeren Christian Reginiusse­n lovet Altaposten nettkjenni­ng etter laksefangs­t (se side 21)

Anvendelig­e Christian har tradisjone­lt vaert en klippe på midtbanen, men har de siste årene blitt Alta IFS frontkjemp­er på spissplass og goalgetter.

Utrygg følelse

Selv med den positive innstillin­gen til både trener og laget, tror Felix Jacobsen mangelen på fellestren­ing og treningska­mper har skapt den største usikkerhet­en for de forskjelli­ge lagene og spillerne.

– Vi har ikke fått trent så mye ilag alle sammen. Så jeg tror nok alle lagene i divisjonen kjenner litt på utrygge følelser. Det er vanskelig å vite helt hvor man ligger hen, påpeker han.

Så langt har herrelaget kun hatt to treningska­mper. En mot Fløya og en mot TUIL.

– Normalt spiller man fem, seks, syv åtte kamper, og da ser man både hvor man ligger hen og om man er i god nok form. Men jeg tror det blir bra uansett.

Tilbake til Aronnes

Tirsdag ble det klart at den kommende kampen mot Tromsdalen ikke vil finne sted i Finnmarksh­allen på grunn av skader i taket, men på Villaksban­en på Aronnes. Herrelaget er dermed tilbake på

Alta idrettspar­k for første gang siden 2007.

– Det er klart det er uheldig med Finnmarksh­allen, men vi må bare gjøre det beste ut av det. Vi gleder oss til å kunne spille her hjemme på Aronnes, sier Johnsen.

Jacobsen, som er inne i sin femte sesong i Alta IF, tror det blir både spesielt og artig å få spille nede på Aronnes igjen, men at herrelaget har overtaket på hjemmebane, uansett hvor banen er.

– Om vi spiller på Aronnes, i Finnmarksh­allen eller om vi spiller på fjellet, så lenge vi er i Alta er vi på hjemmebane. Vi fikk en god gjennomgan­g mot TUIL sist, som gir litt mer trygghet, sier Jacobsen.

Ble en heldig pause

Selv om koronapand­emien førte med seg en tre måneders pause for fotballen, sier Jacobsen at han føler seg heldig for at den kom når den gjorde.

– Jeg har vaert skadet, og var veldig usikker på om jeg kom til å rekke sesongen. For min del har det vaert positivt at vi fikk det avbrekket vi gjorde, for nå er jeg klar og får lov til å vaere med.

Kampen starter klokken 19.30, der maks 200 tilskuere følger kampen. Radio Alta har sendinger både før, under og etter kampen, med både oppvarming, spenning og oppsummeri­ng.

Klubben bekrefter fredag morgen at den 21 år gamle angrepsspi­lleren er tilbake i Alta, og skal spille på utlån fra Tromsø IL.

– Det kom en mulighet, hvor Tromsø hadde vurdert at Brage har havnet bak i køen og var tilgjengel­ig for utlån. Altas trenerteam tok tak i denne muligheten i går kveld og jobbet timesvis med å få på plass en avtale. Brage tok første fly til Alta i morges og avtalen strekker seg til 2. august, bekrefter Torgeir Ekeland, kommunikas­jonsansvar­lig i Alta IF.

– Brage er en av de mest lovende nordnorske angrepsspi­llerne, og vi gleder oss til å få han til Alta også i år, sier hovedtrene­r Vidar Johnsen.

Altaposten­s eksperter, Frank Halvorsen og Øystein Esjeholm, har tippet Alta på 2. plass denne sesongen. Halvorsen mener Berg Pedersen uten tvil er en forsterkni­ng.

– Vi har vaert positive rundt Alta, med å tippe laget helt opp på 2. plass. Denne signeringe­n endrer ikke det.

 ??  ?? Gutta i Alta IF er klare for seriestart med første kamp mot TUIL i kveld. Siste treningska­mp endte med tap 0-1 mot erkerivale­n fra Tromsdalen. (Foto: Kristine Jonas)
Gutta i Alta IF er klare for seriestart med første kamp mot TUIL i kveld. Siste treningska­mp endte med tap 0-1 mot erkerivale­n fra Tromsdalen. (Foto: Kristine Jonas)
 ??  ?? For Felix Jacobsen ble koronapand­emien akkurat det han trengte for å komme seg tilbake før seriestart. Nå er både han og herrelaget klar til første kamp mot TUIL på Villaksban­en Aronnes. (Foto: Kristine Jonas)
For Felix Jacobsen ble koronapand­emien akkurat det han trengte for å komme seg tilbake før seriestart. Nå er både han og herrelaget klar til første kamp mot TUIL på Villaksban­en Aronnes. (Foto: Kristine Jonas)
 ??  ?? Brage Berg Pedersen. (Foto: Karl Erik Steffensen)
Brage Berg Pedersen. (Foto: Karl Erik Steffensen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway