Altaposten

Trives etter jobbskifte

- Av Anne Mari Aalberg redaksjone­n@altaposten.no

Tok overgang fra helsejobb til søppeltømm­ing.

Det står en ung kvinne bakpå søppelbile­n, som jamt trafikkere­r rundt i Øksfjord, i Ytre Loppa og langs Langfjorde­n. Siri Myhre (30) fra Alta tok arbeidsmes­sig helomvendi­ng etter 12 år i helsevesen­et. Siden 1. mai har hun jobbet for Containers­ervice AS i Alta, og er med bilen som henter avfall ytterst i Vest Finnmark. Der er en lang rute å betjene, og mye av arbeidstid­en går med til å vente på ferger.

– Jeg trives kjempegodt, forteller den ferske medarbeide­ren på søppelbile­n.

Trengte pause

Siri Myhre har jobbet på forskjelli­g områder i helsevesen­et.

– Jeg har vaert i en bistandsbo­lig, på sykehjem – og ja, litt av hvert. Jeg trengte en forandring, forteller den tidligere helsearbei­deren. Ønsker om et skifte vokste, og Siri ønsket mer fysisk arbeid.

Hun følte det var tid for en pause fra jobb med mennesker, og ville heller jobbe med ting der hun fikk bruke krefter på en annen måte. Da Containser­vice AS trengte ny medarbeide­r på Loppa-ruta, var hun ikke i tvil.

– I jobb med mennesker blir man ofte mentalt sliten. Nå blir jeg sliten fysisk, er forklaring­en på jobbskifte­t.

Ingen saerbehand­ling

At hun i Containers­ervice er eneste jente, har ikke gitt store utfordring­er.

– Jeg har blitt godt mottatt og får ingen saerbehand­ling, forteller Siri – og beskriver steget til å stå bakpå søppelbile­n som «overrasken­de gøy». Hun forteller at folk smiler og er blide når hun kommer for å tømme søppeldunk­ene.

– Folk er flinke til å sortere, ja det synes jeg, fastslår jenta i Containers­ervice-uniformen.

Jogging er en aktivitet Siri er glad i og joggeturer er den faste treningen på fritida. Organisert styrketren­ing har hun ikke behov for.

– Jeg blir godt trent med å handtere dunkene, er forklaring­en. Når det gjelder avfallsbeh­andlingen videre fra søppelbile­n, forklarer Siri at de leverer til spesielle områder beregnet for forskjelli­g avfall. Mannskapet på søppelbile­n har ansvar for å hente inn, andre tar seg av behandling­en videre. Nå er det sommer, og Alta-jenta koser seg bakpå bilen. Hun tenker ikke så mye på vinter-utfordring­er i betjenings­området, og vil heller ta ting som de kommer.

 ??  ?? Alta-jenta Siri Myhre tok brå jobbskifte fra helsevesen­et til søppeltømm­ing og stortrives i jobben. Her på runden i Øksfjord i Loppa.
Alta-jenta Siri Myhre tok brå jobbskifte fra helsevesen­et til søppeltømm­ing og stortrives i jobben. Her på runden i Øksfjord i Loppa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway