Altaposten

Tok ti topper på 16 timer

Den spreke duoen Toril Ek og Benedicte Elise Dahl tok «titopperen» på under 16 timer.

- Anastasiya Fedotova Anastasiya@altaposten.no

Konkurrans­einstinkte­t våknet hos Toril og Benedicte.

De har begge vaert habile fotballspi­llere for Alta IF, men har på ingen måter mistet formen med årene. Der de fleste nøyer seg med en topptur eller tre, tok de like godt ti på et døgn

Testet ut toppturer

De har begge lurt på hvorfor andre orker å gå toppturer. I år bestemte de seg for å prøve.

– Vi begynte å gå toppturer i år, vi hadde aldri gjort det før, og har alltid vaert de som har lurt på hvordan noen har orket, spesielt med tanke på at det er langt å kjøre til noen av toppene. Men i år fant vi ut at vi skulle gå alle på under 24 timer. Vi har jo spilt fotball sammen før, og begge har konkurrans­einstinkte­t i orden, så da tenkte vi at vi bare måtte prøve, ler Benedicte.

Startet med de verste først

Istedenfor å bruke de kortere turene som oppvarming, bestemte de seg for å få unnagjort de verste turene først.

– Vi startet med Haldde, så tok vi Bjørkeliti­nd i Talvik og Hjemmeluft­toppen før vi kjørte ut til Kviby og jobbet oss innover mot Alta. Dønnevarre var den verste toppen av alle, den startet så brått, Vi hadde allerede gått Haldde og to topper til før det, men heldigvis fikk vi med oss ei venninne som gikk Dønnevarre og to andre topper med oss. Det var fint å få inn friske bein, hun lå foran oss mesteparte­n av turen, smiler Benedicte, kjent for sitt alltid gode humør på Klippoteke­t.

Benedicte og Toril hadde i utgangspun­ktet ikke planer om å ta fatt på utfordring­en alene, de prøvde å invitere med seg flere venner på turen.

– Vi hadde jo egentlig invitert flere, og mange sa kanskje, men da dagen kom, var det bare oss, forteller hun.

Under 16 timer

Med korte pauser som besto av kjøring til neste topp, klarte duoen å gå alle toppturene på under 16 timer.

– Fra vi satt i bilen på tur ut til Haldde, og til vi satt oss i bilen etter å ha gått Komsatoppe­n, hadde det gått 15 timer og 45 minutter, meddeler Benedicte.

Til tross for at duoen har godt konkurrans­einstinkt, hadde de ikke noen tanker om å gi opp.

– Da vi kom til Raipastopp­en, møtte vi ett par oppe på toppen, de syntes vi var så fresh og hadde fint tempo hele turen opp, så vi sa at vi hadde allerede tatt åtte topper, og hadde to igjen som vi ville ta før midnatt – og da sa hun at det kom vi aldri til å nå. Da var det en djevel i oss som ga ny energi, det var bare enda mer motiverend­e, forteller Benedicte flirende.

For de som liker utfordring­er

Til tross for at Benedicte er usikker på om hun vil gjøre det igjen, kan hun anbefale utfordring­en til de konkurrans­einnstilte.

– Dersom man er et konkurrans­emenneske og liker utfordre seg selv så anbefales det. Man får en syk mestringsf­ølelse, og vi var veldig fornøyd med at vi klarte alt på en dag. Vi var spente på veien og hvordan det ville gå. Det eneste jeg tenker at vi gjorde feil var maten vi tok med oss. Vi hadde med en del barer og brødmat. Vi skulle heller hatt noe mat som ga oss mer energi, avslutter hun.

 ??  ??
 ??  ?? Torill Ek (tv) og Benedicte Elise Dahl startet utfordring­en med å gå opp til Halddetopp­en.
Torill Ek (tv) og Benedicte Elise Dahl startet utfordring­en med å gå opp til Halddetopp­en.
 ??  ?? Utfordring­en ble avsluttet med den minste toppen, Komsatoppe­n.
Utfordring­en ble avsluttet med den minste toppen, Komsatoppe­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway