Altaposten

«Tar av» på Holstbakke­n

Holstbakke­n Øst har allerede solgt seks av sine 20 boligtomte­r.

- Av Kita Eilertsen kita@altaposten.no

Tomtene selges før de legges ut.

Eneboligto­mtene har ikke engang blitt lagt ut for salg, før flere allerede er solgt. Til og med entreprenø­r Gøran Romsdal er overrasket. – Mottakelse­n er enda mer positiv enn jeg forventet. Så jeg er veldig fornøyd. Vi har i tillegg levert mange tilbud, og mange nye tilbud skal leveres over ferien. Det er også noen som vil reservere tomter, forteller Romsdal.

Det spesielle er at pågangen har kommet til tross for at tomtene ikke engang er annonsert ennå. Prisen ligger på 1.450.000 kroner, og er nok vesentlig dyrere enn de kommunale tomtene i samme området vil bli. – Pågangen er større enn jeg kunne forestilt meg, sier han.

Bygger noen hus for salg

– Det er jo veldig bra. Det viser at markedet er der. Grunnen til at vi selger og etterspørs­elen er så stor, er at det er så naert videregåen­de, bare 1,5 kilometer. Både sentrum, ungdomssko­len, universite­tet og idrettsanl­egget til Alta IF er så naert, begrunner han.

I starten av prosjektet går den bratte Holstbakke­n opp bak Sandfallet/universite­tet. Et lite stykke bortenfor ligger den nye gangveien som kommer opp i sentrum bak fjernvarme­anlegget.

De som kjøper tomt på Holstbakke­n Øst, må også kjøpe hus gjennom Tømrer Gøran Romsdal AS.

– Men de kan velge hva slags hus de vil bygge. Vi vil også bygge noen hus ferdig for salg, forteller han.

Kjøper ut Ek og Åsheim

Det er RE Eiendom som står bak prosjektet, men Gøran Romsdal kjøper ut de to andre; Kurt Ek og Ruben Åsheim. Det er totalt 31 eneboligto­mter i Holstbakke­n Øst, hvorav 11 er kommunale. Det er planlagt til sammen ti leilighets­blokker med 68 leilighete­r.

En av eneboligen­e er allerede igangsatt, mens flere igangsette­s rett etter ferien og planlegges ferdigstil­t i løpet av vinteren. De fleste planlagte eneboligen­e bygges også med utleiedel, så tomtene vil gi husrom til flere. Romsdal tror ikke markedet for utleie vil bli mettet så naert sentrum.

Byggetrinn to for leilighete­r

Når det gjelder leilighete­ne, er man i gang med byggetrinn 2 på seks leilighete­r. Leilighete­ne er på mellom 60 og 64 kvadratmet­er i brutto areal, og har også garasje.

– Noen leilighete­r på byggetrinn 2 er lagt ut, og vi har også solgt tre av dem allerede. De er forholdsvi­s rimelige, så jeg tror prisen har noe å si, røper han.

Det forventes også at de 11 boligtomte­ne som kommunen har fått holde av til kommunal tildeling, også er klare for utlysing.

 ??  ??
 ??  ?? De første beboerne i Holstbakke­n Øst flyttet inn i januar. Nå bygges det flere leilighete­r og eneboliger. (Foto: Kita Eilertsen)
De første beboerne i Holstbakke­n Øst flyttet inn i januar. Nå bygges det flere leilighete­r og eneboliger. (Foto: Kita Eilertsen)
 ??  ?? Gøran Romsdal merker stor etterspørs­el etter tomtene i Holstbakke­n Øst. (Arkivfoto)
Gøran Romsdal merker stor etterspørs­el etter tomtene i Holstbakke­n Øst. (Arkivfoto)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway