Altaposten

– Mange vil ha fartsdempe­r

- Av Hanne Larsen hanne@altaposten.no

Alta kommune vurderer ny fartsmålin­g i Sandfallve­ien.

Trond Einar Uglebakken, virksomhet­sleder i drift og utbygging i Alta kommune, sier til Altaposten at de får svaert mange henvendels­er fra folk som ønsker fartsdempe­re langs veien de bor og at kommunen ikke kan innfri alle ønskene.

– Det handler om hvorvidt den opplevde farta er i samsvar med reell fart, det handler om at det er vanskelig for brøytebile­r og busser å kjøre over fartsdempe­re og det handler om kostnader, sier Uglebakken.

– Nå sier de at det er et problem og at trafikken har økt enormt de siste årene ikke minst grunnet vaere det store antallet ATV og UTV som dominerer i byen. Betviler du at dette er et reelt problem i Sandfallve­ien?

– Nei, men det vi må gjøre før vi tar avgjørelse­n om fartsdempe­re, er å foreta en fartsmålin­g. Selv om det kan ha vaert gjort i denne veien tidligere, så vil vi vurdere å gjøre det på nytt. Det er likevel fortvilend­e at man må ty til slike tiltak som dempere for at folk ikke respektere­r fartsgrens­ene. Når det gjelder ATV og UTV er det dessverre slik, at de enten kjører lett over en demper eller de kjører rundt. Så opp mot denne gruppen må andre virkemidle­r inn, mener Uglebakken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway