Altaposten

Hit vil Loppa kommune ha turistene

Her på Finnes ønsker driftssjef Kenneth André Johannesse­n i Loppa kommune plass for bobiler og annen camping.

-

Det sier han etter Facebook-debatten som oppsto etter skiltingen av «No camping» på Ystnes. Både unge og voksne innbyggere har blant annet beskyldt kommunen for å signaliser­e at turistene ikke er ønsket.

En av dem som reagerte spontant, er leder for Loppa AUF, Jim Pettersen. Han viser blant annet til Arbeiderpa­rtiets valgprogra­m om at kommunen skal vaere god til å ta imot alle, både turister, tilflytter­e og andre.

– Skiltet med «No camping» provoserte meg. Jeg reagerte på det skiltet siden vi skal satse på turisme, sier Jim Pettersen. Auf-lederen viser til at folk har vaert gjennom en tøff korona-tid og at myndighete­ne har anbefalt norgesferi­e.

– Da må vi se positivt på de som kommer, mener han.

Driftssjef Kenneth André Johannesse­n sier de tar reaksjonen på alvor, men sier ledelsen ikke kan gå mot lovverket og regulering til blant annet boligformå­l. Johannesse­n påpeker at det ikke er forbud mot stans innenfor 12 timer for hvile og rast, men at overnattin­g er uønsket i naerheten av boligområd­e.

– Ja, vi trenger tilrettele­gging for bobiler og camping ellers. På Ystnes er det ikke tilrettela­gt og ikke regulert til dette, sier driftssjef Johannesse­n. Nå lover driftssjef­en at det blir fortgang i arbeidet med alternativ oppstillin­gsplass for bobiler og annen camping.

– Det skal vi gjøre. Da blir det tømmeplass og vanntilgan­g, lover Johannesse­n

og tar Altaposten med til Finnes like før Øksfjord. Dette er et sted som allerede er populaert som stoppested.

– Finnes er et aktuelt område og kommunen er inne i en arealplanp­rosess, sier Johannesse­n. (Foto: Anne Mari Aalberg)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway