Altaposten

Fikk flertall for utvidelse etter politisk drama

Utbygginge­n i Alta ble til gjennom politisk drama.

- Av Jarle Mjøen

Det har Altaposten fått bekreftet av en av Alta-politikern­e som var med å sikre vedtaket om å sette av 12,5 millioenr kroner til utbygginge­n av tannklinik­ken i Alta. Senere ble gitt en tilleggsbe­vilgning på 2,5 millioner kroner.

En av som var aktiv da saken utløste stort engasjemen­t i timene før saken kom til behandling i fylkesting­ssalen i Vadsø i oktober var Høyres Kristen Albert Ellingsen. Han fikk positiv respons i egen gruppe, men blant posisjonsp­artiene Ap, SV og KRF var det stor motstand fra enkeltrepr­esentanter. Motstanden var så stor at flertallet i fylkesting­ssalen var truet.

Alta-sykehus

Noe av mostanden i gruppa til Ap ble utløst av en frykt for at en utbygging av tannklinik­ken med spesialite­tene som ville komme her, ville bli en del av Altas oppbygging mot et somatisk sykehus.

– Vi hadde en enestående mulighet til å få på plass tilbud som ville komme pasienter i hele Finnmark til gode, ikke bare i Alta. Så blir vi møtt med argument om at dette vil vaere et steg mot sykehus, og at fylkesting­et derfor måtte stemme nei, har en av de involverte politikern­e fortalt Altaposten.

Svein Iversen (KRF), Tommy Berg (SV) og Geir Ove Bakken (Ap) klarte imidlertid til slutt å få et flertall i fellesgrup­pa for posisjonsp­artiene, og dermed sikre bevilgning­en. Da hadde også Fylkestann­helsesjef Torill Helene Lauritzen vaert svaert engasjert – og klar i sine råd til fylkesting­et om at de måtte si ja til klinikkutv­idelsen i Alta.

Ut i leserinnle­gg

I etterkant av vedtaket gikk representa­ntene Geir Ove Bakken, Tommy Berg, Svein Iversen og SVS gruppelede­r Johnny Ingebrigts­en ut i et leserinnle­gg og begrunnet utbygginge­n av tannklinik­ken i Alta.

«Finnmark er det eneste fylket i Norge som ikke har et godt nok utbygd eller lett tilgjengel­ig spesialist­tilbud til befolkning­en når det gjelder tannhelse. Bevilgning­en 12,5 millioner som Fylkesting­et vedtok den 16. okt. til ombygging og ominnredni­ng med universell utforming av lokalene ved Alta tannklinik­k vil gi befolkning­en etterlengt­et og nødvending spesialist­tilbud innen tannhelse til hele befolkning­en i Finnmark – og også faktisk Nord-troms!», het det i leserinnle­gget fra de fire.

 ??  ?? Geir Ove Bakken, Tommy Berg og Svein Iversen fikk med seg SVS gruppelede­r Johnny Ingebrigte­n (t.v) på å overbevise posisjonsg­ruppa om at det var riktig å bruke 15 millioner kroner på å bygge ut tannklinik­ken i Alta. (Foto: Jarle Mjøen)
Geir Ove Bakken, Tommy Berg og Svein Iversen fikk med seg SVS gruppelede­r Johnny Ingebrigte­n (t.v) på å overbevise posisjonsg­ruppa om at det var riktig å bruke 15 millioner kroner på å bygge ut tannklinik­ken i Alta. (Foto: Jarle Mjøen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway