Altaposten

Dyr hall?

- Frank Olaussen Stein-kjetil Pettersen Odd Walseth

– Gigantoman­ien til Alta kommune toppet seg med Norges flotteste brannstasj­on. Det begynte med badeland og Nordlyskat­edralen. Nå skal alt som bygges i kommunen vaere stort og prektig og da kan de vel ikke bygge bra å rimelig og ikke få skryt og høste lovord. Blir interessan­t å se hvordan fremtidens rådhus blir, sikkert Norges flotteste det også.

– Enig i at det foreløpige estimatet er unødvendig dyrt. Men Alta kommune har ikke råd til å bygge noen slags hall, ikke på flere år enda. Synd, men sant. Jeg vil ha ny kledning på huset, ny plen, ny bil, feriebolig etc, men jeg må vente fordi økonomien ikke har rom for det. Sånn er det med Alta kommune også, når det gjelder dyre prosjekter, selv om politikern­e ikke ser ut til å forstå det, og/eller bry seg om det.

– Ja, det er riktig å stille spørsmål om hvorfor alt skal gjøres så flott og kostbart. Min tanke er at når bygget skal se så flott ut blir prislappen så høy at det planlagte bygget skrinlegge­s, og kommunen går med på en avtale med Alta IF om en hall på Aronnes. Det er sterke politiske krefter i sentrale partier som ønsker at hallen bygges på Aronnes. Det er trist for barn og unge på østsiden av Alta, om det som jeg nevner blir resultatet. Da vil det gå mange flere år før det kommer en hall på østsiden.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway