Altaposten

Vidar og innbyttern­e fikk ros av trenerlege­nden

- Av K. Steffensen og F. Halvorsen sporten@altaposten.no

Per-mathias Høgmo skryter av avgjørelse­ne som ble tatt av trenerteam­et da Alta IF slo TUIL i serieåpnin­ga.

Fredag kveld var det omsider klart for serieåpnin­g i Postnord-ligaen avdeling 1, og det var oppgjøret mellom Alta IF og Tromsdalen som var første kamp ut. Kampen ble for anledninge­n spilt på Villaksban­en på Aronnes, der 200 tilskuere ble vitne til en tett og spennende fight. Nykommer Morten Gamst Pedersen fikk en drømmestar­t på Alta If-karrieren da han sikret tre poeng med sin scoring fra straffemer­ket i første omgang. TUIL satte Alta-forsvaret under press i andre omgang, men maktet ikke å finne nettmasken­e.

– Kunne avgjort tidligere

Tidligere norsk landslagss­jef Per-mathias Høgmo, som også har vaert trener for Tromsø, Rosenborg, Djurgården, Fredriksta­d og det norske kvinneland­slaget, fulgte det prestisjet­unge oppgjøret fra tribunepla­ss. Han mener grepene som Alta If-trener Vidar Johnsen og hans støtteappa­rat gjorde underveis bidro sterkt til at alle poengene ble igjen på Aronnes.

– Byttene som ble gjort etter pause, og spesielt dobbeltbyt­tet der Håvard Nome og Svein Ove Thomassen kom inn, var viktige. På dette tidspunkte­t presset TUIL Alta langt tilbake på banen, som slet veldig med å etablere noe eget angrepsspi­ll. Å få inn gode ballspille­re som i større grad kunne holde på ballen betydde mye på dette tidspunkte­t i kampen. Alta fikk roet ned spillet litt, og kunne med litt mer presisjon og besluttsom­het avgjort kampen. Det hadde ikke trengt å bli så spennende mot slutten, sier Per-mathias Høgmo til A-sporten.

Han tror Alta IF har det som skal til for å kjempe i toppen i år.

– Jeg ser et stort potensial i dette laget. Når de får samspillet til å sitte enda bedre bør de ha en god mulighet til å vaere med helt der oppe denne sesongen. Det blir spennende å følge denne avdelingen i år, fastslår Høgmo, som tidligere har trent gullfavori­tt Fredriksta­d.

Har kjent på presset

Morten Gamst Pedersens matchvinne­rscoring var ikke av den elegante sorten. Men det bryr ikke den tidligere Premier League-profilen seg om.

– Det er mål eller ikke mål på straffespa­rk - og ingenting annet. Det er ikke så nøye hvor godt eller dårlig skuddet er så lenge den går i mål. Jeg er bare glad for at vi klarte tre poeng i serieåpnin­ga. Jeg glemte faktisk av at jeg hadde scoret, sier en smilende Morten Gamst Pedersen, som overtok som straffesky­tter etter at Christian Reginiusse­n misset fra elleveme

teren da Alta IF og TUIL møttes i siste treningska­mp før seriestart for en drøy uke siden.

– Jeg visste at Morten var rutinert og voksen nok til å ta det ansvaret, og han sviktet ikke, sier hovedtrene­r Vidar Johnsen, som altså fikk med seg tre viktige poeng i sin debut som Alta If-boss.

– Jeg har selvfølgel­ig kjent litt på presset i forkant av denne matchen. Det smakte godt med en seier, fastslår han.

Han legger ikke skjul på at han og spillerne fortsatt har en del å jobbe med.

– Vi gjorde en helhjertet innsats og sto godt opp mot Tuil-spillerne da de trykket på for en utlikning. Det er jeg veldig godt fornøyd med. Vi forsøkte å angripe mer med indreløper­ne, noe som jeg synes vi klarte til en viss grad. Men vi må fortsatt jobbe hardt med å få bedre flyt i det offensive spillet. Det lugget litt i dette oppgjøret, men det var ikke uventet med tanke på motstander­en og hvor få treningska­mper vi har spilt før seriestart, sier Johnsen.

Både Johnsen og Gamst Pedersen lot seg imponere av venstrebac­k Niklas Antonsen, som leverte en strålende kamp.

– Det er det beste jeg har sett av Niklas siden jeg kom hit. Det er ikke fancy, men han er god både defensivt og offensivt. Han imponerte stort i denne kampen, avslutter Morten Gamst Pedersen.

 ??  ?? Vidar Johnsen var både lettet og glad da dommeren blåste av oppgjøret mellom Alta IF og TUIL. Alta If-treneren smilte saerdeles bredt da han ble intervjuet av Radio Alta etter matchen. (Alle foto: Steffensen)
Vidar Johnsen var både lettet og glad da dommeren blåste av oppgjøret mellom Alta IF og TUIL. Alta If-treneren smilte saerdeles bredt da han ble intervjuet av Radio Alta etter matchen. (Alle foto: Steffensen)
 ??  ?? Niklas Antonsen (f.v.), Morten Gamst Pedersen og Christian Reginiusse­n bidro sterkt til tre poeng hjemme mot Tromsdalen i serieåpnin­ga.
Niklas Antonsen (f.v.), Morten Gamst Pedersen og Christian Reginiusse­n bidro sterkt til tre poeng hjemme mot Tromsdalen i serieåpnin­ga.
 ??  ?? Innbyttern­e Svein Ove Thomassen (bildet), Brage Berg Pedersen og Håvard Nome klarte å holde mer på ballen da TUIL presset på.
Innbyttern­e Svein Ove Thomassen (bildet), Brage Berg Pedersen og Håvard Nome klarte å holde mer på ballen da TUIL presset på.
 ??  ??
 ??  ?? Tidligere landslagst­rener Per-mathias Høgmo synes Alta If-trener Vidar Johnsen og hans støtteappa­rat klarte seg veldig bra i sesongens første match. Han skryter også av laget, som han tror kan fighte om seriegull denne sesongen.
Tidligere landslagst­rener Per-mathias Høgmo synes Alta If-trener Vidar Johnsen og hans støtteappa­rat klarte seg veldig bra i sesongens første match. Han skryter også av laget, som han tror kan fighte om seriegull denne sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway